Mit szolnatok, ha a gyereketek nagyszulei (szuleitek, anyosotok, aposotok) kifejezetten utalna a gyereketek nevet es ezt mindig szova tenne?
ÉN megpróbálnék nem foglalkozni velük, ha meg már nagyon akaratosak, akkor "bedurvulni", és közölni velük, hogy nem muszáj a gyereket látogatniuk, ha ennyire zavarja őket a neve. Meg azt is megmondanám nekik, hogy attól, hogy nekik nem tetszik, nekem még igen, és hogy a világ változik, és lehet, hogy a Viktor anno még volt felkapott vagy annyira ismert, de valszeg az ő neveik sem ősi magyar nevek, az is bejött vmikor újként...
Egyébként meg a gyerek elnevezése csak apukára és anyukára tartozik, rég kinőttünk már abból a korból, amikor a család "rangidős" tagjai akkor is simán beleszólhattak mindenbe, amikor a gyerek már saját családot alapított.
Ami volt elmúlt!
A világ megváltozott, a családon belüli névhagyományozás elévült.
Anno ők választottak nevet a gyereküknek. Most pedig ti. Ez van.
Ha a gyereket szeretik, az jó.
Vigyétek oda, aztán mennyetek érte ha nem lehet megbeszélni ezt neves dolgot a nagyiékkal.
Az én nevem sem tetszett a mamámnak, és mikor megszülettem mondta neki apukám hogy "akkoris ... lesz!" :DD A mamám azt mondta, hogy azért nem tetszett neki a nevem, mert azokat, akik ezt a nevet viselik egy hideg, távolságtartó mindenkin áttaposó nőnek képzeli el, persze én nem vagyok ilyen, így gondolom a véleménye már megváltozott:]
Nyilván az a bajuk, hogy esetleg volt egy régi Viktor ismerős, így kellemetlen emlékként maradt meg a név, vagy hasonló. Ha a te szüleidről van szó, szerintem te nyugodtan megmondhatod nekik, hogy ez feszélyez benneteket, ha meg a férjed szülei, akkor kérd meg őt. Találjatok ki neki valami frappáns becenevet (ne a Vikit), és akkor majd tetszeni fog nekik :)
17L
Az én fiam Viktor, már felnőtt. Rendkivül jó természete van, helyes, jóképű férfi. Fiatalok, idősek körében egyaránt népszerű, osztálytársai, tanárai, no meg a lányok is szerették/tik mai napig.
Korlátolt rokonaid lehetnek, bár sokan, akik nem szeretik Orbán Viktort, azonosítják vele ezt a nevet. Ha most születne a fiam, akkor is Viktor lenne. Sőt, érdekes, hogy a neve miatt soha senki nem piszkálta, még kisiskolás korában sem csúfolták soha. Ezt a nevet lehet méltósággal viselni.
Béla talán jobb lenne a kedves rokonoknak?
Egyébként a TE fiad, nehogy már ők döntsenek ilyen fontos kérdésben.
Amikor nálunk volt névválasztás, nekem a Mátyás és a Marcell is tetszett.
Elmondtam a nagymamámnak, aki azt mondta, hogy ne legyen Mátyás, mert Rákosi Mátyás meg Szűrös Mátyás jut eszébe, meg Marcell se legyen, mert volt valamikor rég a faluban egy Marcell nevű disznópásztor.
Patrik lett a végén.
Egyébként szerintem megszokják és később már fel sem tűnik nekik.
Egyszer a nagymamám azzal jött haza, hogy a barátnéjának megszületett az unokája, de a barátnéja nem tudta biztosan a nevét, valami széna vagy szalma.
Fél perc után megkérdeztem, hogy nem Xénia véletlenül?
Az volt.
Meg ismertem olyat is, akinek azért lett Edina a kislánya, mert az anyós nem tudta volna kimondani a kiválasztott nevet, mert nem magyar név volt. De most nem jut hirtelen eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!