Mit szolnatok, ha a gyereketek nagyszulei (szuleitek, anyosotok, aposotok) kifejezetten utalna a gyereketek nevet es ezt mindig szova tenne?
Mikor a második babával voltam terhes már előre eldöntöttem hogy ebbe a névválasztásba max az apja szól bele.
Mert az elsőt rendesen rám erőltették "tovább kell vinni apa nevét ő az x. Ferenc stb..." a mai napig fáj, hogy nem Ádámnak szólítjuk. Szóval az anyós a másodiknál is bele akart szólni meg hallgattam és tök más nevet kapott mint amit a mama adni akart volna.
Szerintem tudatosítani kéne a "drága nagymamában", hogy ezzel nem téged bánt, hanem az unokáját, és ne csodálja, ha nem fog örömmel járni egy olyan nagyihoz, aki idétlennek nevezi.
Azzal, hogy leszólja a gyerek nevét, a gyereket szólja le.
Másrészt, meg már így lett anyakönyvezve, tehát ha fejreáll, akkor is ez marad a neve, és nem a nagyszülő ad nevet, hanem a szülő.
Nyugodjon bele a dologba, mert mást nem tehet, viszont nézzen magába, mennyire "kedves" dolog egy nagymamától, hogy folyton szidja az unokáját.
Egy kisgyerek nem is tud különbséget tenni aközött, hogy "hülye név a Viktor" és a "hülye a Viktor" között.
Miért, a Nintendó, Tarzan, Taksony, Leonszió, az jobb lenne? :(
Azt mondanám, hogy addig nem fogják látni az unokájukat, amíg ezen a gyerekes dolgon túl nem lépnek.
A nagyszüleimnek is furcsa volt, mikor az unokatestvérem (szóval az ő unokájuk) elnevezte a fiát Valdemárnak. (ez mondjuk biztos a neje ötlete volt, aki roma...) Mamáméknak fura volt, meg mindenkinek, de eszükbe sem volt hisztizni rajta, még nekik meg sem említették, csak nekem egyszer a mama. Megszokták és ennyi.
7:52
91-ben született a lányom, Bianka lett a neve, és akkor volt divat ilyen szerelmes regényeket olvasni. Volt olyan, amelyiknek Bianca volt a neve, meg még egy csomó hasonló.Megkérdezte az egyik kismama, hogy a regény után lett a lányom Bianka?
Mondtam, hogy nem.
Akkor mesélte el, hogy ő Tiffany-t akart (helyesírás nem biztos),de az anyósa se leírni, se kimondni nem tudja, ő meg nem akar veszekedést.
Ugyan, majd megszokják.
Nálunk mindenki sipákolt, hogy miért nem magyar nevet adtam a kicsi lányomnak...(héber neve van) Hanna Rebeka. Én imádom, nagyon illik hozzá, de a sok antiszemita ebben is csak a kötözködnivalót látja...:-)
Őt is hívták Gizinek, meg Rozinak, meg Rékának meg minden. Aztán megelégeltem, és megmondtam, hogy majd aki szül, az nevet is ad! Tiszeteljék már meg a kicsimet azzal, hogy az anyjától kapott néven szólítják!
Azóta csönd van. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!