Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mivel lehetne a gyereket...

Mivel lehetne a gyereket ösztönözni, hogy tanuljon?

Figyelt kérdés
Most fog érettségizni és nem tanul jobban mint a korábbi években. Röviden, nem készül az érettségire! Lényeges dolog, hogy a felvételihez magas pontra van szüksége.
2011. ápr. 14. 17:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%

Én is sz.rtam bele, mégis szupi érettségit tettem. 3 ötös, 1 négyes (saját hülyeség: egyet nem tanultam meg, kihúztam), 1 kettes (matekból mindig hülye voltam, pluszban négy év alatt egy normális tanárunk sem volt).

Plusz: szóbelire a vizsga előtti hétvégén kezdtem el tanulni. És mivel egügyi suliba jártam, egügy. alapból 4 X 10 tétel volt, azaz 40-nel több, mint a gimiseknek.

2011. ápr. 14. 17:50
 12/19 anonim ***** válasza:

én azt mondtam nemrégiben az unokaöcsémnek, akit kivágtak az egyetemről (szerintem alkalmazható a példa rátok is), hogy büszke vagyok rá, mert mindenki diplomát akar, meg irodai, könnyű munkát, közben meg kellenek utcaseprők is és látom, hogy ő végre felismerte ezen szakma fontosságát.

szerintem többet használtam ezzel, mint a szülei, meg a nagyanyja, akik jó lecseszték.

2011. ápr. 14. 17:50
 13/19 anonim ***** válasza:
Sehogy. És ha cseszteted azzal csak rontasz a helyzeten. vagy rájön magától, vagy majd magy érettségizni újra 3 év múlva
2011. ápr. 14. 17:57
 14/19 anonim ***** válasza:
17:50 én is egészségügyi suliba járok, de az amit eg.alapismeretk néven műveltnek érettségin meg úgy alapból, az egy vicc. A legh.lyébb ember is min. 80%-ra meg tudja írni úgy, hogy semmit sem készül
2011. ápr. 14. 17:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy szeretne továbbtanulni? Hogy érdekli az a szak, amit megjelölt?

Én sem mondanám egy 18 évesre, hogy felnőtt, ez csak akkor lesz így, ha elég élettapasztalattal rendelkezik már, munkába állt és megtapasztalja milyen a való világ.

Szerintem kényszerrel és fenyegetésekkel nem nagyon fogsz elérni semmit, ellenben segítséggel, jutalmazással talán igen. Ha most nem is látja be, hogy a saját érdekében kellene tanulnia, később akkor is hálás lesz ezért neked.

Mondjuk helyezz kilátásba valamit, aminek örülne, ha bekerül az egyetemre. Ha pedig nem, akkor válasszon OKJ képzést és csinálja azt, vagy pedig kénytelen lesz dolgozni menni.. Nyugodtan végiglapozhatja az újságokat, milyen melóra számíthat manapság.

2011. ápr. 14. 18:03
 16/19 anonim válasza:

Annak idején érettségi előtt apám állandóan azt hajtogatta, hogy tanulj mert elküldelek juhászhoz csicskának :)) borzasztóan idegesített.

Egyetem alatt azt hallottam végig, hogy jön a vizsgaidőszak, s ha nem sikerülnek a vizsgáim megnézhetem magam kapálás közben nyáron miközben keresem az elmaradt vizsgáimra a pénzt, míg más lógatja. Szerintem ha nem nyúztak volna annyit akkor nem fejeztem volna be az egyetemet, mostmár hálás vagyok a nyaggatásokért.

Még akkor is, ha manapság már nem divat, hogy a szülő megmondja kb mi a helyes irány (hol nyomatékosabban, hol szebben, hol megvonva ezt-azt), én azt mondom inkább szóljon bele a szülő s tegye oda azt a gyereket akarva-akaratlanul, mert később nagy valószínűséggel meg lesz köszönve neki. 27N

2011. ápr. 14. 18:06
 17/19 anonim ***** válasza:

ma 17:46

Na hagyjuk a törvénykezést mert egy oltári nagy képmutatás a magyar törvény, és az egész hozzákapcsolódó intézmény is az a toll (és köpönyeg) forgatóival együtt.

Hány éves vagy?

2011. ápr. 14. 18:08
 18/19 anonim ***** válasza:

ma 17:57

Nem kell három évet várnia.

Egy évben 2x lehet érettségizni tavasszal és ősszel.

Max fél évet kell várnia arra, hogy javíthasson, nameg a vizsgadíj huszonakárhányezer peták.

2011. ápr. 14. 18:11
 19/19 anonim ***** válasza:
18 évesen még inkább gyerek, mint felnőtt. Felnőttnek egy 30 éves ember mondható, aki saját egzisztenciával, élettapasztalattal rendelkezik, 18 évesen egész életében diák volt, tetszett neki pár ember, volt pár buliban vagy koncerten, de szerintem ennyi az, amit megtapasztalt. Ösztönözni azzal lehet, hogy eltiltod a géptől, a csavargástól, mutatsz neki rossz példákat, pl. a boltos Mari nénit, aki nem tanult eleget, s most fáj a lába a sok pakolászástól.
2011. ápr. 14. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!