Kb. mennyi ösztöndíjat, támogatást lehet kapni főiskolán, egyetemen havonta?
Tudom, hogy tanulmányi átlagtól és rászorultságtól is függ, csak kb. szeretném látni, hogy megérné-e.
Ugyanis olyan szakmám van amit nem tudok hasznosítani, állást nem találok, viszont ha havi 40 ezer körül kaphatnék, akkor elmennék továbbtanulni, addig valahogy kihúznánk a férjem keresetéből+abból amit én kapnék.
Nem számít hátrányos helyzetnek a jövedelmetek. Nem számítják bele pl. az albit stb.
40 ezret még az sem kap,ahol elváltak a szülők,az anyuka csak 50.000.- keres havonta, a gyerektartás sem több,és van 4 gyerek,akik közül kettő tartósan beteg.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor nem megyek egyetemre sajnos :(
Nálunk is úgy alakulnak az ösztöndíjak, ahogy előttem már írták. Nagyon nagyon hátrányos helyzetre kapnak csak magasabb szociális támogatást a fiatalok. Pl olyan esetre, ahol egyedülálló anyuka neveli 3 gyermekét, akik közül az egyik tartósan beteg (fogyatékos). Ők kapnak 23.400 Ft-ot, illetve még egy-két ilyen, a többiek akiknél mondjuk nagycsalád van csak 7-8 ezer ft-ot.
Tanulmányi ösztöndíjnál is baromi jónak kell lenni, ez is 7-8 ezertől kezdődik és 24-5-nél megáll. Azt pedig tudni kell hogy ennyi pénzt már csak az 5 egészes átlag körül mozgók kapnak, ami azért nem kevés munka! Ha szeretnél tanulni, ne add fel, viszont inkább jelentkezz levelezőre, így tudnál mellette dolgozni is valamennyit, illetve az sem utolsó szempont, hogy elmehetsz diákmelózni is ha van hallgatói jogviszonyod, ami lehet nem fizet sokat, de a semminél több!
Megnéztem, én mennyit kaptam. De ez nemcsak iskola, de még kar függő is. Összeadtam a tanulmányi és szociális ösztöndíjakat, csak az összegüket írtam oda (szoctám 10000 körül volt mindig)
ELTE, TTK
2. félév: 24000
3. félév: 26000
4. félév: 29000
5. félév: 38000
6. félév: 42000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!