Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kaphatok ösztöndíjat és egyéb...

Kaphatok ösztöndíjat és egyéb támogatást, ha egyedülálló vagyok? (egyetem)

Figyelt kérdés

A lényeg az, hogy csóró családból vagyok, és nem is akartam menni egyetemre soha, de most mégis úgy alakult, hogy a csak folytatom sulit, és szeptemberben kezdek.

99%, hogy felvesznek, csak akkor nem, ha bazi nagy pechem lesz, de mivel már éveket kihagytam és közbe dolgoztam, így egyedülálló vagyok. Jó lenne, ha kapnék támogatásokat, ösztöndíjat, így kevesebbet kellene diák melózni, és többet tanulhatnék. A bátyám már negyedéves és ő végig kapott minden támogatást, de ő nem egyedülálló mint én. Egyáltalán felvesznek így koliba? A diák hitelt inkább hanyagolnám, elég lesz majd a lakást törleszteni öregkoromig. - 22éves vagyok.

2011. ápr. 4. 19:02
 1/2 anonim ***** válasza:
csak az számít, hogy ami az állandó lakhelyed oda hányan vagytok bejelentve, és mennyi így az egy főre eső kereset. szoctámos papíron csak ezt fogják pontozni. koleszt persze kaphatsz.
2011. ápr. 4. 20:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolóval én szembe megyek és azt mondom: ez egyetemfüggő.

Nálunk győrben csak egy kis szelete a szoctám elbírásálának az hogy hányan laktok egy helyen. Arra, hogy önfenntartó vagy, jár pluszpont. De betegségre is, ha esetleg van, szülők helyzetére, stb stb.

Tehát ez az egyetem határozza meg.

Kolégium meg első évben a felvételi pontjaid alapján van, utána meg a tanulmányi eredmény+ a szociális pontszámaid alapján.

Tehát szerintem az áhított egyetem oldalain kérdezősködj, mert egyeteme válogatja mi náluk a rendszer.

2011. ápr. 5. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!