Anyukám kiírathat a suliból ha még egy hónap kell hogy 18 legyek?
A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amikor betöltöd a 18-at (régebben 16 volt)
Tehát ha most márciusban töltöd a 18-at, ebben a tanévben még tankötelezett vagy.
A hiányzásokkal vigyázz, mert egy bizonyos óraszám felett évet kell ismételned(!) és akkor elveszted ezt az éved!
Ha nem találsz másik sulit, ahova mehetnél(mennél) a tanév végéig, akkor próbálj meg minél hamarabb magántanuló lenni (nem feltétlenül ott, ahol most tanulsz)
Nem tudom, milyen típusú suliba jársz (ad-e érettségit), de mindenképp próbáld befejezni valahogy, mert 3 középiskolai osztállyal úgy vesznek, mintha csak 8 általánosod lenne. Ha be tudnád fejezni valahogy (másik suli, magántanuló, legrosszabb esetben a következő tanévben), akor legalább ez a végzettséged, amire most jársz, meglenne.
Kitartás!
..lehet lepontozni.
1) A tanárok nem becsültek meg
2) A többiek kikészítenek.
3) Túl komoly vagyok a többiekhez
4) Nem jó a nappali tagozat, MÁSHOL sem.
5) Anyukám nem enged be, úgyis kivesz..
6) Úgysem járok be.
7) Majd a felnőttképzésben jobb lesz.
8) ...és nem bánod, kérdező, ha elúsznak az éveid az érettségi előtt kevéssel...
Kérdés: BIZTOS, hogy a többiekkel van a baj..? Mert ha nem, akkor a felnőttképzésben sem érzed majd jobban magad. Meg az Életben sem.
Köszönöm a válaszokat. Igaz nem nagyon tudhassátok miken mentem át. Már döntöttünk otthagyom az iskolát már nem is járok be. Nem tudom mi lesz de most valahogy nem is érdekel.
Ellehet ítélni emiatt mert gyenge vagyok, lelkileg. De az vesse rám az első követ aki még nem érezte úgy hogy kicsúszik a lába alól a talaj. Könnyű úgy pálcát törni a másik felett ha nem is ismerjük a helyzetét. Az az igazság hogy engem sehol nem becsültek meg eddig. Mármint a korombeli diákok. Mindig gúnyoltak, csúfoltak. Csak mert nem olyan voltam mint ők. Igazából lassan 11év után ebből lett elegem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!