Nem értem a matekot, mit csináljak?
Hogyha már az alapok sincsenek meg, akkor jó hogy nem érted!
Én azt javasolnám, hogyha van elég időd, és eléggé elszánt vagy akkor kezd az alapoknál a tanulást!
Magántanár szerintem nem jó... legalábbis nem hinném, én sose próbáltam.
Nos képzeld el, engem is úgy rugdaltak át matekból általánosban. Középiskolában örültem matekból a 2-esnek is első két évben, utána kaptunk egy laza matektanárt. Végül önszorgalomból elkezdtem tanulni érettségire, mert rájöttem, hogy mi akarok lenni, és egy mérnöknek azért ez alapvető dolog. Most kezdtem szeptemberben az egyetemen (ahogy terveztem, mérnöki szakon) és matekból, és geometriából 4-es vagyok, ami szerintem elég nagy szó mérnökin.
Én azt tanácsolom hogy az elméletet hagyd a fenébe. Ha nem tudod felfogni, ne erőlködj. Csinálj sok feladatot azok közül, amiket tanultok. Ha megakadsz, akkor nézz utána, közben olvasgasd az elméletet. A hangsúly a feladatmegoldáson van, a matek ilyen, nem elméleti tantárgy elsősorban. Erre egyetemen jöttem rá, amikor elkezdtem bepánikolni attól, hogy nem értem a matekot, ezért feladtam az elmélet tanulását, és csináltam a feladatokat. Mostanra már értem az egészet. A gyakorlat alapján valahogy összeálltak a dolgok. Lényegében ha sokat gyakorolsz, még az elmélet elolvasása nélkül is levonod az összefüggéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!