Másodévben deriválni tanulnak?
Én erélyi vagyok, és én is másodéves vagyok a műszakin. Nemrég hallottam, hogy az ELTE-n vagy a BME-n (nem tudom pontosan) másodévesek a deriválást tanulták. Nem hittem el...gondoltam megkérdem itten. Ha igaz akkor megyek én is oda tanulni...csak vicc volt.
Amúgy itt tanítják első évben de csak nagyon felületesen mert úgy veszik, hogy azt már tudják a diákok. Nemhiába 11-es anyag.
Bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
Mi a kérdés?:P
SOTE gyógyszerészetin pl. első évben tanítottak meg minket integrálni, deriválni. Gimnáziumi anyagban nem volt, hiszen mi nem matek faktra jártunk.
BME építő - első évben deriválás, integrálás.
Gondolom a többin is.
ELTE-n esetleg a nem matek szakosok tanulják később.
Pont hogy a matekosok tanulják valószínűleg a legkésőbb, mert náluk az egész analízist felépítik, a valós számok axiómáitól kezdve a bevezető mértékelméleti alapozáson át az összes alapozásig, mindet bizonyítva, és sokkal mélyebben, mint máshol. Mérnökin, fizikán egyből belecsapnak a lecsóba, mert ott alkalmazni kell más dolgoknál, és olyan mélységben meg úgy sem kellenek a cuccok.
Most nem emlékszem, de deriválás szerintem első félév vége felé vagy második félév elején lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!