Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Másodévben deriválni tanulnak?

Másodévben deriválni tanulnak?

Figyelt kérdés

Én erélyi vagyok, és én is másodéves vagyok a műszakin. Nemrég hallottam, hogy az ELTE-n vagy a BME-n (nem tudom pontosan) másodévesek a deriválást tanulták. Nem hittem el...gondoltam megkérdem itten. Ha igaz akkor megyek én is oda tanulni...csak vicc volt.

Amúgy itt tanítják első évben de csak nagyon felületesen mert úgy veszik, hogy azt már tudják a diákok. Nemhiába 11-es anyag.

Bocsi ha hülyeséget kérdeztem.

2010. nov. 20. 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi a kérdés?:P

SOTE gyógyszerészetin pl. első évben tanítottak meg minket integrálni, deriválni. Gimnáziumi anyagban nem volt, hiszen mi nem matek faktra jártunk.

2010. nov. 20. 17:41
 2/7 anonim ***** válasza:
mérnökin első félév első felébe megy már a deriválás analízisből. az első félév második zh-ja meg már szinte csak integrálásból állt. szóval ezt a másodév hülyeséget nem tudom ki mondta neked.
2010. nov. 20. 17:45
 3/7 anonim ***** válasza:

BME építő - első évben deriválás, integrálás.

Gondolom a többin is.

ELTE-n esetleg a nem matek szakosok tanulják később.

2010. nov. 20. 17:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Pont hogy a matekosok tanulják valószínűleg a legkésőbb, mert náluk az egész analízist felépítik, a valós számok axiómáitól kezdve a bevezető mértékelméleti alapozáson át az összes alapozásig, mindet bizonyítva, és sokkal mélyebben, mint máshol. Mérnökin, fizikán egyből belecsapnak a lecsóba, mert ott alkalmazni kell más dolgoknál, és olyan mélységben meg úgy sem kellenek a cuccok.

Most nem emlékszem, de deriválás szerintem első félév vége felé vagy második félév elején lehetett.

2010. nov. 20. 18:03
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat...én sem hittem el. Anélkül mihez is lehetne kezdeni?
2010. nov. 20. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Deriválás nélkül is szép az élet a matematikában. Pl. számelméletben, elelmi geometriában, stb.
2010. nov. 20. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:
*elemi
2010. nov. 20. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!