Oroszul tudók, megnéznétek jól írtam-e a mondatokat?
Szeretjük a cukrot: Мы любим конфету.
A lány barátja: Друг гевочки.
A szép virág szirma: Леперсток красибый цветока
Az öreg nagynénéd kocsija: Машина твойа старая тёти
Fekete vonatokat rajzolok: Я ресоваю чёрный ноезды
Annával eszek: Я ем с Анной
A fiúkkal játszok: Я играю с малчиками
A reggeli kávéról gondolkodok: Я думаю об утреннее кофе.
А beteg gyerekekről beszélünk: Мы говорем о больные детаж
jááj...
:S
de csúnnnyaaaa:S :'(
(ki az aki ma oroszul tanul?:'(...én biztos nemtanulnék:S
A gyakorikérdések nem kompatibilis a cirill betkkel. Most a kiejtést félretéve írás szerint, de latin betűkkel írom le a javításokat. Ha nem érthető, akkor e-mailben is megpróbálhatom cirill betűkkel.
konfeti jerivel a végén, ezt többes számban kell
a gyevocski első betűje nem g, hanem d
kraszivogo cvetka: rosszul írtad a v betűt b-nek, a melléknevet is ragozni kell, és a cvetokból kiesik az o.
masina tvojej sztaroj tyotyi: a birtokos névmást és a melléknevet is ragozni kell.
Já riszuju (ezt így kell ragozni)csornije pojezda. A melléknevet többes számba kell tenni, a főnevet is, ez ráadásul rendhagyó, és rossz betűt írtál, nem n kell, hanem p. (Most magyar betűket írtam, de oroszra gondolok.)
sz malcsikami: az l után lágyságjel, a 80 gondolom, i betű akar lenni.
ob utrennyem kofe: a melléknevet ragozni kell
mi govorim, i soros ige, o bolnih gyetyáh, a legutolsó betű nem zs, hanem h.
Ez azért furcsa nekem. Szemmel láthatólag a melléknévragozásra megy ki a feladat, ahhoz képest egyáltalán nem ragozod őket és olyan betűtévesztéseid vannak, amik a melléknévnévragozásnál tartva nem szokásosak. Hol tanulsz és mióta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!