Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem képesek megérteni a...

Miért nem képesek megérteni a tanárok a kerekítési szabályt?

Figyelt kérdés

5-től felfelé kerekítünk. És erre rengeteg tanár azzal jön, hogy "csak 8-tól adom meg", meg "5 és 8 között kétes", meg "én döntöm el", meg "mérlegelem". Bár már ott probléma van, hogy a Krétában lehetőség van jegy beállítására, nem automatikusan kerekíti a rendszer. Természetesen ezt is ki lehetne játszani, egyszerűen rosszabb jegyeket adnának.

A százalékkal is hasonló probléma van, mert ott is imádnak irreálisan osztályozni, pedig egyszerűen 80%-tól kéne 5-öst, 60%-tól 4-est, 40%-tól 3-ast, 20%-tól (nem 25-től) pedig 2-est adni.

tegnap 13:42
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Tudom, a jóindulat és a matematikai szabályoknak megfelelő értékelés szégyen sokaknál... probléma van nálatok, de tudom, hogy a legtöbben ilyenek vagytok.
tegnap 15:31
 22/38 A kérdező kommentje:
Kedvencem még, amikor valaki mondjuk bevezeti, hogy 80%-tól ad ötöst, de túl sok ötös lesz, így ezen változtat.
tegnap 15:32
 23/38 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a legtöbben azt hiszitek, hogy a kis fejecskéteknek a mérlegelésétől függ annak az átlagnak a kerekítése, amik a ti jegyeitekből állnak... Szánalmas, ahogy gondolkodtok, de ez mindig is így volt. Ha ennyien ilyenek vagytok, tudnék javasolni nektek egy általános iskolát Szegeden, ahová örömmel felvesznek titeket dolgozni.
tegnap 15:37
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, bizonyítottad, hogy nem vagy tanár!

Innen kezdve így is kezellek!

tegnap 15:38
 25/38 anonim ***** válasza:
91%
24, egy ostoba, sértett, lusta kölyök a kérdező, nem több
tegnap 15:39
 26/38 A kérdező kommentje:
Úgy kezelsz, ahogy akarsz. Szeretnéd a javaslatot az iskolára?
tegnap 15:39
 27/38 A kérdező kommentje:
Valóban érintett vagyok ebben, ismerek sok olyan embert, akivel ez volt az iskolában. Én, mint mondtam, egy kivétellel mindig kitűnő voltam, nem vagyok lusta. De a sértettség nem arról szól, hogy jaj, mit csináltak az ismerőseimmel, mindenkinél szánalmasnak tartom, ha ilyenek a tanulókkal.
tegnap 15:41
 28/38 anonim ***** válasza:
Kíváncsiság kedvéért, milyen tárgyat tanítasz?
tegnap 15:42
 29/38 A kérdező kommentje:
Matekot és angolt tanítok.
tegnap 15:43
 30/38 anonim ***** válasza:

Arra kíváncsi lennék, hogy ezzel a tanítási elvvel mi a kompetenciád.

Tanítod mondjuk a Pascal-háromszöget?

Mit gondolsz a bin számrendszerről?

Mennyire tudják a LP-t vagy a determinánsokat?

ln-nel mennyire barátkoztak meg?

Csak érdekelne, hogy ha tényleg matekot tanítasz, akkor ezzel a habitussal mire vitted az osztályaiddal... Kíváncsin vagyok, hogy a fentiek közül melyiket tanítod, melyiket nem és amit tanítasz, azokból mennyire értik a dolgokat.

tegnap 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!