Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Néhány egyetemista miért nézi...

Néhány egyetemista miért nézi le a bölcsészkart?

Figyelt kérdés

dec. 20. 21:45
 61/91 anonim ***** válasza:
21%

Nem kell sajnálni szakmunkásként kezdtem csak én nem akartam térdelni -20 fokban.

dec. 21. 20:32
 62/91 anonim válasza:
77%

SZTE TTIK Programtervező informatikus szakon vagyok és erősen gondolkodok a jövőben egy bölcsész szak elvégzésében. Miért? Érdekelnek a nyelvek, a pszichológia, az emberi viselkedés és a művészet. Kell ennél több? A pszichológia is bölcsészettudomány, egyik itt kommentelő nem hitte el.

Válaszolva a kérdésre: nyilván haszontalannak, esetleg könnyűnek gondolják, ami főleg annak tudható be, hogy a munkaerőpiacra képzelik el tévesen az összes diplomát pénzkeresés céljából.

Benne lehet még az is a pakliban, hogy utánajárás nélkül alkotnak véleményt, mivel pl. a pszichológia szak elég nehéz.

dec. 22. 07:19
 63/91 anonim ***** válasza:
84%
A pszichológián elsősorban nem bölcsészetet fogsz tanulni, hanem neurobiológiát. Sokan azért mennek oda, de aztán csalódnak.
dec. 22. 07:53
 64/91 anonim ***** válasza:
87%
Sokkal közelebb van az orvostudományhoz mint a bölcsészethez a pszichológia
dec. 22. 07:54
 65/91 anonim ***** válasza:
0%
62 ha te proginfóról átmész bölcsészre, akkor egy idióta vagy
dec. 22. 08:00
 66/91 anonim ***** válasza:
91%
Nem írta hogy át akarna menni gondolom a proginfó után gondolta. És ha át akarna menni, tegye meg. Legyen boldog.
dec. 22. 08:03
 67/91 anonim ***** válasza:
0%
66 a szegediről pont van ismerősöm, tényleg elég szivatós. De egy másik egyetemen még simán el lehet végezni. 21 éves frissen végzett barátom kezdőfizetése 750 nettó, az utolsó évben végig ott gyakorlatozott, nyilván akkor még nem keresett ennyit, de simán felvették állandóra is. Bölcsésszel soha nem fog ennyit. Lehet azzal jönni, hogy az a lényeg, hogy szeresse a munkát, de a proginfót is lehet home officeban saját időbeosztással és a rengeteg pénzedből annyi élményt, tárgyat vásárolsz magadnak, amennyit akarsz.
dec. 22. 09:10
 68/91 anonim ***** válasza:
86%
Aki szereti csinálja. De van aki nem akarja állandóan a monitort bámulni. Vagy egyszerűen mem akar állandóan logikusan gondolkodni. Nem élvezi ezt a fajta munkát.
dec. 22. 09:21
 69/91 anonim ***** válasza:
52%
Nekem speciel nem kell túl sok tárgy. Persze az jó ha van mosógép. Élmény? Hát nyaralni azt nem rossz néha. De az élmények ingyen vannak főleg. Elmész biciklizni, már az egy élmény. Vagy ha olvasol könyvet. Az is ingyen van. Ott a könyvtár
dec. 22. 09:22
 70/91 anonim ***** válasza:
73%

Elnézve az itteni válaszokat, hát...

Kérdező, én is bölcsész szakra mentem. Ezt szeretem, ez érdekel, és ráadásul diszkalkuliás is vagyok, így sok opció nem is volt. De egyes válaszolók szerint akkor nekem meg kéne döglenem. :D

dec. 22. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!