Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Néhány egyetemista miért nézi...

Néhány egyetemista miért nézi le a bölcsészkart?

Figyelt kérdés

dec. 20. 21:45
 51/91 anonim ***** válasza:
94%
47-48-as vagyok. Amúgy nem nézem le egyáltalán a bölcsészeket, sőt szerintem iszonyú érdekes tud lenni a történelem-irodalom. Rengeteg mindent lehet tanulni a múltból, és a bölcsészek éppen azon munkálkodnak hogy ne felejtsük el a múltat. Mert az végzetes lehet a jövőre nézve. Szóval igenis hasznos dolgot csinálnak. Az más kérdés hogy sokan nem biztos hogy a szakmában helyezkednek el. De attól még az a tudás, kritikus forráselemzés, gondolkodás az érték. Ezt senki sem tagadja.
dec. 21. 17:41
 52/91 anonim ***** válasza:
0%
#50, az még rendben is van, de ettől még ugyanakkora senki marad, mint amekkora volt előtte.
dec. 21. 17:43
 53/91 A kérdező kommentje:
52# Bölcsészeket senkiknek tartod? Ez most komoly?
dec. 21. 17:48
 54/91 anonim ***** válasza:
86%

Nem lesz az hiszen nem egyszerű kutatást végezni.

dec. 21. 17:49
 55/91 anonim ***** válasza:
58%

Miért ne nézhetném le azt, akinek a vakolás vagy a csempézés a munkája? Milyen emberi, szellemi teljesítmény van benne? Kb. semmi. Egész nap ragasztgatni egy óvodás is tud... Egy cseppet sem érzem úgy, hogy egy ilyen debil kellene az én ideálom legyen.

Egy bölcsész, már ha igényes a munkája, évszázadokig lehet meghatározó. A szociológusoknak ott van Weber vagy Durkheim, az egyiptológusoknak Champollion, a művészettörténészeknek Vasari, sőt a filozófusoknak és politológusoknak meg Arisztotelész stb. Ezek itt lesznek velünk akkor is, amikor a legtöbb ma álló csili-vili új ház már sehol sem lesz, mert a munkájuk színvonalas és ezért időtálló érték. Csak nem az a bajotok, nektek ezredannyi eszetek sincsen, mint az előbbieknek?

dec. 21. 18:41
 56/91 anonim ***** válasza:
16%

Látszik hogy, életedben nem dolgoztál fizikai munkát szerinted nem kell gondolkodni, számolni? Arisztotelész meg kit érdekel volt egy józan pillanata is? Tanultam filozófiát de gyötrelem amiről ott szó van.

Üdv egy bölcsész.

dec. 21. 19:04
 57/91 anonim ***** válasza:
35%
55 lenézheted a csempézőket, de Arisztotelész is lakott biztosan valahol. Amúgy tudtad hogy vannak csempeművészek is? Nna ahhoz kell a kreativitás.
dec. 21. 19:12
 58/91 anonim ***** válasza:
25%

Csempeművész XD

Meg csempetörténész is van?

El ne dobjam az agyam ettől a nagy tudástól :D

A filozófia klasszikusai azoknak gyötrelmesek, akik nem érnek föl hozzájuk. Talán sejtetted, de azért gondoltam szólok.

dec. 21. 19:37
 59/91 anonim ***** válasza:
15%
50 meg ne sajnáljalak a rengeteg munkában. akkor képzeld el építészként milyen kemény lehet sokszor -20 fokban is kint térdelni 12 órákat:(((
dec. 21. 20:04
 60/91 anonim ***** válasza:
26%

Vagy csak egyszerűen hülyeség amiről gondolkodtak.

dec. 21. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!