Nem lesz az hiszen nem egyszerű kutatást végezni.
Miért ne nézhetném le azt, akinek a vakolás vagy a csempézés a munkája? Milyen emberi, szellemi teljesítmény van benne? Kb. semmi. Egész nap ragasztgatni egy óvodás is tud... Egy cseppet sem érzem úgy, hogy egy ilyen debil kellene az én ideálom legyen.
Egy bölcsész, már ha igényes a munkája, évszázadokig lehet meghatározó. A szociológusoknak ott van Weber vagy Durkheim, az egyiptológusoknak Champollion, a művészettörténészeknek Vasari, sőt a filozófusoknak és politológusoknak meg Arisztotelész stb. Ezek itt lesznek velünk akkor is, amikor a legtöbb ma álló csili-vili új ház már sehol sem lesz, mert a munkájuk színvonalas és ezért időtálló érték. Csak nem az a bajotok, nektek ezredannyi eszetek sincsen, mint az előbbieknek?
Látszik hogy, életedben nem dolgoztál fizikai munkát szerinted nem kell gondolkodni, számolni? Arisztotelész meg kit érdekel volt egy józan pillanata is? Tanultam filozófiát de gyötrelem amiről ott szó van.
Üdv egy bölcsész.
Csempeművész XD
Meg csempetörténész is van?
El ne dobjam az agyam ettől a nagy tudástól :D
A filozófia klasszikusai azoknak gyötrelmesek, akik nem érnek föl hozzájuk. Talán sejtetted, de azért gondoltam szólok.
Vagy csak egyszerűen hülyeség amiről gondolkodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!