Ti_ hogy készültök a zh-kra? (egyetemisták, fősulisok)
Kell egy kis motiváció, ötlet stb :) Szóval írjátok le mennyit tanultok, milyen módszerrel, hol tudtok legjobban tanulni, mennyi ideig tanulsz egy lendületből stb stb.
Szóval mindent írjatok le :)
Szia!
Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem (főleg ha nagy anyagrészről, netán 1 könyvről van szó) kell legalább egy hét h megtanuljam. Nálam így megy: Először elolvasom, aláhúzom a lényeget, ha van megnézem a jegyzeteimet is. Ha nincs, akkor kijegyzetelem(ezzel is rögződik valamennyire a tananyag) és utána tanulom meg:) lényeg, h mindenképpen hagyj rá elegendő időt, főleg ha tényleg emlékezni is akarsz a dologra hosszabb idő után is!
Én napi 2-3 órát szánok rá...
de persze be kell iktatni szüneteket is, pl egy rövid sétát, vagy kis tornát:P
hogy hol? Az íróasztalomnál, vagy az ágyban hason fekve:)))
remélem tudtam segíteni!
elsős matek szakos vagyok. a geometriára már ötödik napja tanulok jóformán reggeltől estig, az összes többi tantárgyból viszont 20 percnél nem kellett több.
módszer: szerzek jó forrást, akár könyvtár, akár internet és nyomatom a feladatokat, amíg ránézésre nem látom belőle a trükköt. ennyi.
Mérnöknek tanulok. Többnyire olyan óráink vannak, amit nem kell tanulni, csak megérteni. Ha megértetted, onnantól kezdve minden rendben lesz, csak feladatokat kell gyakorolni... Általában zh-k előtt, csoporttársakkal összeülünk, és együtt próbáljuk megérteni az órán elhangzottakat. Ha valakinek kérdése van, valaki valamit egyáltalán nem ért, segítjük a másikat, elmagyarázzuk egymásnak. Nekem ez jött be eddig leginkább.
Azokra az órákra, amikre valóban tanulni kell, elég kétszer-háromszor elolvasnom az anyagot, a kulcsa mindennek az, hogy megjelenek, és figyelek órán előtte, így viszonylag jól megy minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!