Egyetemisták/Fősulisok! Sok könyvet kell cipelnetek Magatokkal?
A suliba nem kell könyvet vinni. Az elég otthonra, a vizsgaidőszakra tanulni belőle.
Van, aki minden tantárgynak külön füzetet nyit, de szerintem még ez is sok, mert minek cipeljek magammal 5-6 füzetet, mikor írhatok lapokra is, amit otthon lefűzök?
Szóval nálam minden nap 1 db spirálfüzet van, minden tárgyat ebbe jegyzetelek, otthon pedig kitépem és tárgyanként lefűzöm.
Hú, köszönöm szépen a gyors válaszokat!:))
Én még nem járok egyetemre/fősulira, de mindenképpen tovább szeretnék tanulni, és kíváncsi voltam, ez hogy is megy.:)
Szia!
Könyvet max ha olvasni akarok a buszon, az órákra elég ritkán kell. Kivéve a tervezési segédleteket, azt elég gyakran használjuk.
Régebben próbálkoztam azzal, hogy lapokra írtam, és azokat fűzögettem le tematika szerint. Ennek az volt a hátránya, hogy el-eltűntek lapok, amikor fénymásolni kölcsönadtam valakinek. Ezután sokáig mindent külön füzetbe írtam. Ez egész jó megoldás, csak néha előfordult, hogy otthon maradt a füzetem. Ekkor lapokra írtam, amik megintcsak eltűntek olykor :D
Már két féléve ilyen füzetbe írok: [link]
Ez olyan, amit leírtál, színes lapokkal elválasztva a tárgyak. Előnye az, hogy csak ezt hordom, sosem maradt még otthon. Viszont meg kell becsülni, hogy kb. mennyit fogok írni 1-1 tárgyból. Elsősként még nem tudhatod :)
Pl nekem elég sok gyakorlatom van, és a gyakvezetők általában megkövetelik, h legyen példatárad, és esetenként képletgyűjteményed is. Szóval ezeket muszáj cipelni. Én pl. könyveket is szoktam, mert napi 2*40 percet utazom,és így legalább azalatt tudok kicst tanulni, vagy gyakorolni.
Egyébként a jegyzetelést én úgy csinálom, hogy van egy spirálfüzetem, és abba írok mindent, majd a végén kitépem, és összerakom az egy tárgyhoz valókat. Amiből pedig van előadás és gyak is (főleg a számolós tárgyak: matekok, mikro-makro, statisztika, számvitel), az általában "kap" külön füzetet, mert nekem így átláthatóbb.
Szóval én effektíve sokmindent szoktam cipelni, de ez úgyis kialakul, hogy neked hogyan praktikus.
Előfordul, hogy kell órára könyvet vinni, de az nagyon ritka.
Hogy mire/mibe jegyzetelek, az tantárgyfüggő. Ha fontos, és lehet, hogy még évek múlva is bele akarok nézni, akkor füzetbe, de leginkább csak a4-es lapokra. Ha meg olyan, hogy valszeg soha többet elő sem veszem, akkor elég sűrűn használt lapokra írok, régi fénymásolatok, vagy bármi hülyeség, aminek egyik oldalán van valami, és különben úgyis csak kidobnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!