Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átlagos IQ-jú egyénnek tudnia...

Átlagos IQ-jú egyénnek tudnia kéne kirakni egy Rubik-kockát? Vagy ez csak az átlag felettieknek sikerül, akik jó matekosok is egyben?

Figyelt kérdés
dec. 18. 22:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az átlagos iq alatt mit értesz? Milyen életkornál alkalmas?

Egyébként az iq-nak pedig semmi köze a rubik kockához..

dec. 18. 22:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi koze az iqnak es annak hogy valaki mennyire jo matekos a rubik kocka kirakasahoz. Egyszeruen megvan az algoritmus hogy milyen lepeseket kell kovetni hogy kirakd.
dec. 19. 00:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Oké.
dec. 19. 00:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy osztálytársam tudta csak kirakni a Rubik-kockát általánosban. Már nem úgy, hogy megtanították neki az algoritmust, hanem rájött. Sofőr lett belőle, aki hajnalban viszi ki a kenyeret a boltoknak.

Nem volt rossz matekos, de azért nem olyan jó mint én, mert én tanultam is. A későbbiekben is, így lett két diplomám. Azóta már én is ki tudom rakni, mert lenéztem YouTube-ról az algoritmust.

Szóval egyfajta okosságot jelent, ha valaki magától rájön, de ez nem feltétlenül hasznosul az ő életében.

dec. 19. 00:24
 5/6 anonim ***** válasza:
125-ös IQ, nem tudom kirakni a Rubik-kockát. Szerintem gyakorlás kérdése az egész; nem szoktam Rubik-kockázni.
dec. 19. 10:48
 6/6 anonim ***** válasza:

A Rubik-kocka egy logikai játék. Mint minden feladványra, erre is igaz, hogy gondolkodni kell, hogy rá lehessen jönni a megoldásra. Van, akinek erre több időre van szüksége, és van, akinek kevesebbre, de persze ez függ az állás bonyolultságától is. Ha jól tudom, bármilyen állásban kirakható legfeljebb 21 lépésen a hagyományos verziója, tehát emberi időn belül megoldható bármikor.

Egy egész tudományterület foglalkozik a Rubik-kockával, és nem csak a 3x3x3-assal. Emiatt tanulhatóak a már ismert kirakási módok (algoritmusok), amivel sokkal könnyebbé válik a kirakása, mint ezek ismerete nélkül.

Nem kell hozzá jó matekosnak lenned, hogy kirakd, és nem is feltétlenül előny a matematikai érzék. Én mindig jó voltam matekból, a Rubik-kockát mégsem tudtam soha kirakni magamtól. Számomra már annyira komplex, hogy nem látom át a dolgokat benne, annyira viszont nem vonzott soha, hogy megtanuljam.

dec. 19. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!