Mennyire gyakran fordulhat elő az, hogy valaki átlag kettes tanuló volt általánosban ( esetleg középsuliban is) azután meg mégis összehoz egy négyes-ötös érettségit, egyetemre megy és el is végzi azt?
Én nem voltam jó tanuló gimiben. (Állandóan bukásra álltam valamiből, és hármasnál jobb jegyem nem nagyon volt 12.-ig. Érettségim négyes lett, de nem azzal kerültem be, hanem pár évvel később letettem az adott szakhoz szükséges érettségit, majd elvégeztem az egyetemet. Azt, amit egyetemen tanultam egyáltalán nem tanultam a gimiben.
Középiskolában nem tudtam hogyan kell tanulni úgy, hogy meg is maradjon.
Általánosban hármas tanuló voltam, majd 9.-ben lett több kettesem is. Matekból pedig legalább két félévben is megbuktam. 11-12-re azonban sokat javítottam és addigra inkább már négyes tanuló voltam (matek és a közgazdaság ekkor is kettes volt). Az érettségin pedig földrajz 4, matek 3 (pár pont és 4-es), angol 5, magyar 5, emelt töri 5 lett. Pár évvel később a matekot megismételtem és az is ötös lett. Azóta pedig van 3 diplomám, amiből az egyiket külföldön szereztem.
Szerintem nem ez a jellemző, a legtöbben inkább rontanak idővel. De semmiképp se lehetetlen, szóval, ha épp ebben a helyzetben vagy, akkor mindent bele!
Nem voltam jó gimiben, kb 3-as lehettem, mert nem érdekelt. Ittam, meg buliztam, ennyi érdekelt, más nem.
Volt olyan érettségim amin megbuktam írásbelin, és csak szóbelivel lett meg, két ilyen tárgyam is volt.
Most eltelt pár év, egyetemre járok jogász szakon, és ötös vagyok majdnem mindenből. Célom az Erasmus, TDK, és a végén akár a PhD is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!