Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért tanult mindig viszonylag...

Miért tanult mindig viszonylag sok ember pedagógusnak?

Figyelt kérdés
Mi vonzhatott annyi tanulót erre a pályára szerintetek?

tegnap 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Csak a legyen egy diploma hozzá állás. Ezekre a szakokra a legalacsonyabbak a ponthatárok.
tegnap 21:45
 2/9 anonim válasza:
50%

Sokak számára a pedagóguspálya kitörési lehetőség. Falusi vagy kisvárosi, munkás- vagy parasztcsaládból származó lányoknál karriernek számított az, hogy nem kell a szabad ég alatt kapálni vagy három műszakban a gyárban rohadni, mint a szüleiknek, lehet dolgozni kiskosztümben és van nyári szünet. A fizetés már évtizedek óta nevetséges volt, de úgy voltak vele, hogy a nagy pénzt majd a férjük keresi, nekik gyerek mellett főnyeremény, hogy mikor szünet van az aprónépnek, otthon vannak velük.

Ezen kívül sokan voltak vele úgy, hogy eszük ágában sem volt tanítani, de tudták, hogy kell egy diploma, mert a munkáltatók akkor veszik őket komolyan. Már vagy tizenöt éve általános, hogy a legegyszerűbb Adminisztrátor Gizike munkakörre sem veszik fel az érettségizetteket, diploma nélkül mehet a kedves jelentkező a gyártósorra, ha irodai munkát és emberi munkakörülményeket akar, oklevelet várnak tőle. A "legyen egy diplomád, fiam" kategóriához pedig a tanári diplomák nagyon jók: nem túl magasak a ponthatárok és ha jól választ szakot a delikvens, az elvárások sem, meg tudja csinálni úgy, hogy nem szakad bele, aztán élete végéig emberszámba veszik.

tegnap 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Én például nagyon szívesen lennék általános iskolai tanár,hogy miért? Mert gyerekkoromban imádtam. Szüleim nem törődtek velem ezért az általános alsó tagozat az ahonnan a legszebb gyerekkori emlékeim vannak.

Pénz nem érdekelne annyira,mert tudom,hogy nagyon szeretném.De nem vettek fel mondván nincs ének hangom :D és az alsós tanárnak kötelező elvileg. Azóta évek teltek el nem tudom ez még mindig így van-e. Nem próbálkoztam újra

tegnap 21:53
 4/9 anonim válasza:
31%
Én leginkább a kettessel értek egyet. A hármas válaszadóval azért nem tudok egyetérteni, mert oké szeretsz valamit csinálni, de amikor éhen döglesz 200-300 ezer forintból akkor azért számít a pénz, kivéve, ha mögötted van anyu, apu, vagy van egy jól kereső társad, vagy éppen örököltél egy ingatlant, amiért semmit nem tettél. Érezheted jól magad és elhiheted sokan nem azért dolgoznak soron vagy bárhol, mert annyira szívesen teszik.
tegnap 22:10
 5/9 anonim válasza:
88%
A pedagógusok ma nagyon messze vannak az alacsony fizetestol.. Gyerekkorom a csupa szív, okos, empatikus, gyerekekhez értő pedagógusom volt. Azért lenezhetitek őket.. De a gyerekeitekkel ők foglalkoznak napi több órát, ők tanítják meg őket írni, számolni, olvasni, verset mondani, a társas együttlétre, élményeket adnak nekik. Nem szép dolog így beszélni róluk.
tegnap 22:32
 6/9 anonim ***** válasza:

ne vicceljetek már, hát azért igen sok tanári szakra baromi magasak voltak és most is azok a ponthatárok. na persze nem a kiskunakármi isten háta mögötti 3 éves tanítóképzőkre gondolok, hanem a komoly egyetemek bölcész- vagy természettudományi szakára.

emellett nyilván mindig is voltak olyan szakok, amit többen írtak, de ez nem annyira pedagógusfüggő. sok más területen is lehet találni nevetséges ponthatárokat.

tegnap 22:33
 7/9 anonim ***** válasza:
18%
Egyébként tanár hiány van.A fizetést meg most emelték.Engem személy szerint nem érdekel a pénz.Csak a buta ember foglalkozik az anyagiakal.
tegnap 22:42
 8/9 anonim ***** válasza:
84%

Rengeteg okból.

Egyrészt vannak, akik szeretik a gyerekeket, szeretnének gyerekekkel dolgozni.

Nem mindenkinek az a vágya, hogy irodában, gyárban vagy valami laborban esetleg hóba-fagyba-40bfokban terepen dolgozzon.

A pályakezdő minimum most kB. nettó 352.000 Ft, ha valaki valami miatt nem 25 év alatt pályakezdő. Ennél kevesebbet jelenleg egyetlen pedagógus sem kereshet teljes munkaidőben. Nyilván egy Budapesten dolgozó mérnök vagy orvos fizetésével nem lehet összehasonlítani, és lehet egy asztalos vagy kőműves is jobban keres, de általában nem azokból az emberekből lesznek pedagógusok, akikből mérnökök, orvosok vagy kőművesek.

Pedagógusnak lehet meglepő, de nagyrészt nem 18 évesek tanulnak, hanem levelezőn végzik családanyák. Miért? Mert jobban összeegyeztethető a családdal és meglepő, de sokszor többet fizet, mint az eredeti szakmájuk. Olyan emberekről beszélünk akik eredetileg szociális gondozók, ápolók, fodrászok, pedagógiai asszisztensek, szociálpedagógusok vagy a falu kisboltjában bolti eladók voltak. Ezekhez képest egy pedagógus diploma, pedagógus munka előrelépés.

Nappalin tényleg vannak olyanok, akiket nem vettek fel az álom szakra. De még mindig jobban járnak, mintha egy szál gimnáziumi érettségivel akarnának boldogulni.

Én inkább azt nem értem, hogy aki pedagógus szeretne lenne az mi a búbánatért szeretne Budapesten pedagógus lenni... Ez pont egy olyan szakma amivel kis túlzással egy zsákfaluban is találni munkát, ahol a lakhatás megoldása tizedébe se kerül Budapesthez képest.

tegnap 22:47
 9/9 anonim ***** válasza:
2. Nem tudom, lehet egyetemfüggő is. De bizony, nálunk (PTE) a könyvtár, etika, honismeret szakosok is szívnak rendesen.
tegnap 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!