Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri jogásznak tanulni?

Megéri jogásznak tanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsőéves jogász hallgató vagyok.

Elég tanácstalan vagyok így az első félév végén,ugyanis nem tudom nekem való-e ez a szakma.

Egyszerűen unom az összes tárgyat és nem tudom, hogy ezzel minden jogász tanuló így van az elején, vagy csak én.

Napi szinten gondolkodom el azon, megéri-e ez az 5 év “szenvedés”.

Nagyon vegyes véleményeket hallottam, valaki azt mondja egyáltalán nem, valaki pedig azt mondja teljesen megéri.(sajnos nincs közeli ismerősöm, aki szakmabeli és tanácsot tudnék kérni)

Jelenleg azon a ponton vagyok, hogy bármi mást szívesebben tanulnék, csak ezt ne kelljen.

De őszintén nem tudom, hogy ez csak az első vizsgaidőszak előtti/közbeni frász, vagy tényleg ennyire nem nekem való.

Sajnos a szakma egyetem elvégzése utáni lehetőségeivel sem vagyok teljesen tisztában, de ha jól tudom egy “sima” jogász diploma nem sokat ér jogászi szakvizsga(nem tudom mi a pontos neve, amivel szakjogász lehet valaki) nélkül, de az megint plusz 2-3 év, így már 7-8 éve tanulok mire érek is valamit a munkapiacon.

A legnagyobb probléma pedig az, ötletem sincs mi mást tanulnék helyette szívesen.

Gondolkodtam gyógypedagógián, de nem tudom az is mennyire éri meg.

Mindenképp valami olyan végzettséget szeretnék amiből azért kényelmesen meg lehet élni, csak azért jó lenne nem szanaszét szívni az egyetemi éveket.

Járt már valaki hasonló cipőben?

Bármilyen tanácsot elfogadok, eléggé kétségbe vagyok esve!!

dec. 14. 16:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

#17 De hát akkor mi a kérdés?

Nem szól másról az egész, mint önigazolást gyűjtesz, hogy ezt nem akarod, és megerősítést vársz.

A másik, hogy az ember visszaolvas minden kommentet, van itt tök sok jó szándékú hozzászólás szakok ajánlásával, de mindenre van kifogásod.

Ahogy a #20 tanácsolja. Menj el dolgozni.

dec. 15. 12:01
 22/25 anonim ***** válasza:
35%
En utaltam a matekot kozepiskolaban. 2es 3as voltam vegig. Mernoki szakra mentem es koze nem volt a kozepiskolas matekhoz. Sokkal erthetobb es szamomra egyszerubb volt. A kozgazdaszoknal meg egyszerubb volt a matek mint a mernokin. Sosem ertettem mit paraznak ezen az emberek. Elore betaplaljatok, hogy jajj hat a matek...raadasul a felsooktatasban van egy olyan egyszerusites, hogy a tanarok rohadtul lustak uj zh es vizsgasorok keszitesere. A korabbi evek feladatai rotalodnak. Jobb esetben meg van 5-10 fele vizsgasor osszesen es azok rotalodnak evrol evre. Ez utobbi meglehetosen gyakori. Ezek konnyen beszerezhetoek. Ez univerzalis es tobbnyire minden felsooktatasi intezmenyre ervenyes. Nem a matek szokott lenni a fo gyomirto targy.
dec. 15. 13:59
 23/25 Senior Séf ***** válasza:
66%
Megéri, persze. Én pl 40 éve a friss diplomámmal inkább elmentem halőrnek. Poshadjon az irodában, akinek az a vágya.
dec. 15. 16:00
 24/25 anonim ***** válasza:
76%

Ha benned már felmerül ez a kérdés, hogy megéri-e, akkor a válasz mindenképpen nem lesz. Akinek megéri az nem foglalkozik ezzel, hanem szívből lélekből csinálja.

A válasz általánosságban pedig nem, mert nehéz elhelyezkedni ha nem a budapesti jogi karokon végzel. Ha unod az egészet akkor pedig pláne nincs értelme, magadat szivatod vele.

dec. 15. 16:11
 25/25 anonim ***** válasza:
67%
Ha szereted a nyelveket, és jó is vagy benne, akkor válaszd a nemzetközi kapcsolatokat (v. valami hasonló a neve). Perszer szerintem matek itt is lesz, de ha csak kettessel is, biztos, hogy meg tudod csinálni. És ha szereted az embereket is, gondolom, könnyen kötsz új kapcsolatokat. A mások felé való nyitottság és a nyelv (erős angol és német) nagyon sokat érhet.
dec. 16. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!