Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri jogásznak tanulni?

Megéri jogásznak tanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsőéves jogász hallgató vagyok.

Elég tanácstalan vagyok így az első félév végén,ugyanis nem tudom nekem való-e ez a szakma.

Egyszerűen unom az összes tárgyat és nem tudom, hogy ezzel minden jogász tanuló így van az elején, vagy csak én.

Napi szinten gondolkodom el azon, megéri-e ez az 5 év “szenvedés”.

Nagyon vegyes véleményeket hallottam, valaki azt mondja egyáltalán nem, valaki pedig azt mondja teljesen megéri.(sajnos nincs közeli ismerősöm, aki szakmabeli és tanácsot tudnék kérni)

Jelenleg azon a ponton vagyok, hogy bármi mást szívesebben tanulnék, csak ezt ne kelljen.

De őszintén nem tudom, hogy ez csak az első vizsgaidőszak előtti/közbeni frász, vagy tényleg ennyire nem nekem való.

Sajnos a szakma egyetem elvégzése utáni lehetőségeivel sem vagyok teljesen tisztában, de ha jól tudom egy “sima” jogász diploma nem sokat ér jogászi szakvizsga(nem tudom mi a pontos neve, amivel szakjogász lehet valaki) nélkül, de az megint plusz 2-3 év, így már 7-8 éve tanulok mire érek is valamit a munkapiacon.

A legnagyobb probléma pedig az, ötletem sincs mi mást tanulnék helyette szívesen.

Gondolkodtam gyógypedagógián, de nem tudom az is mennyire éri meg.

Mindenképp valami olyan végzettséget szeretnék amiből azért kényelmesen meg lehet élni, csak azért jó lenne nem szanaszét szívni az egyetemi éveket.

Járt már valaki hasonló cipőben?

Bármilyen tanácsot elfogadok, eléggé kétségbe vagyok esve!!

ma 16:24
A kérdező szavazást indított:
Tapasztalatból mondom:megéri:)
Tapasztalatból mondom:nem éri meg:(
Közeli ismerőstől tudom: megéri:)
Közeli ismerőstől tudom: nem éri meg:(
8 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:

Miből vagy jó, miben vagy gyenge?

Mi érdekel?

ma 16:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szeretem a nyelveket és a nyelvérzékem is jó, tanár viszont nem szeretnék lenni.

Mivel középiskolában nagyon szerettem a törit(emelteztem is belőle)és utálom a matekot,más ötlet hiányában gondoltam, hogy a jogász képzést választom:)

Az biztos, hogy humán beállítottságú vagyok, de mindenképp olyan egyetemi diplomát szeretnék szerezni ami nem “büfészakos”:)

ma 16:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Milyen nemű vagy? Ez azért lehet érdekes, milyen jellegű szak jöhet számításba.

Milyen városokban, egyetemekben lehet gondolkodni?

Mennyire szereted az embereket? Kisebb vagy zsúfoltabb egyetemek az optimálisak? Esetleg mindegy?

ma 17:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Nő, és mindenképp Győrben szeretnék a Széchenyin tanulni:)

Szeretem az embereket:)

ma 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha már most unod, akkor szerintem nem éri meg. Az első év még érdekes, mert sok a félig mesés jogtöris tárgy. Ez később csak rosszabb lesz, mert bejönnek a hatályos jogi tárgyak. Alkotmányjog, közigi jog, eljárásjogok nagyon szárazak és nehezek, és sokkal több lesz anyag mennyisége is az első évhez képest.

Még annak sem biztos hogy megéri anyagilag aki nagyon motivált. Szóval szerintem kiderült hogy ez a szak nem neked való.

Egy nyelvszakkal szerintem semmiképp nem lőnél mellé, nagyon sok irányba tudnál vele menni

ma 17:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Gazdasági szak esetleg?
ma 17:11
 7/8 A kérdező kommentje:
nem megy a matek:(
ma 17:34
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 ilyen szinten nem megy? Diszkalkuliás vagy?

Azért szorgalommal akkor is fel lehet hozni azt a matekot egy bizonyos szintre. Le is érettségiztél belőle.

ma 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!