Manapság megéri jogásznak tanulni?
Amennyiben van hivatástudatod és jogász szeretnél lenni akkor megéri, ha csak azért akarsz jogász lenni, hogy meggazdagodj, sztároljanak és hű de menő akkor nagyon de nagyon nem éri meg. Az utóbbi csoport tagjai már első évben otthagyta a maradék pedig harmadév végére -sorozatos bukták, csúszások és szenvedés után pl 9X vágták ki római jogból -
Szóval döntsd el te....
Ezt a választ jól jegyezd meg, ha jogász szakra mész: attól függ. :)
Ha csak úgy ímmel-ámmal elvégzed, a kötelező minimumra törekszel nem éri meg.
Ha mellette tanulsz nyelveket, minél hamarabb koncentrálsz egy szakterületre ami érdekel, minden egyetem adta lehetőséget kihasználsz (versenyek, pályázatok, Erasmus, stb.), kiemelkedő a teljesítményed, akkor igen.
Valóban "Dunát lehet rekeszteni" jogászokból, de a többség szimpla jogász, vagy árral vergődő ügyvéd. Az egy-két területen PROFI szakemberek hiányoznak, ezért meg is fizetik őket. Ez teljes embert kíván, így nem egyszerű, de megéri. Sajnos tapasztalat, én az elsők táborába tartozom, de ha lenne egy időgépem.... :)
én amikor jogra jelentkeztem jogász szerettem volna lenni. Hogy majd egyszer lesz-e munkám, milyen munkám nem érdekelt...a jog érdekelt! Ezen görcsölni hogy majd jó esetben 5 évvel később mi lesz mikor még az sem biztos, hogy átmegyek záróvizsgákon vagy egyáltalán hogy teljesítek X,Y és Z tárgyakat totál felesleges!
Ha csak az érdekel hogyan helyezkedsz el, mennyi lesz a fizetésed és maga a legfontosabb tény, hogy MIT kell csinálnod nem érdekel akkor esélytelen és nem is szabad belekezdened...nincs hivatástudat...ott meg megette a fene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!