Megéri manapság jogásznak/ügyvédnek menni?
Jogi végzettséggel még bírónak lehet menni
(bírói szakvizsgával)
A képzés öt év plusz még utána három év
a gyakorlat
"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karának volt hallgatóinak 46,4 százaléka már egyetemistaként is dolgozott, a végzéskor 38,8 százalékuknak volt teljes munkaidős állása. A válaszadáskor százból négyen voltak munkanélküliek, részmunkaidőben minden tizedik volt hallgató dolgozott."
Ez a DPR felmérések eredménye (2013-mas) az ELTE ÁJK-ról, és ugyanez megtalálható a többi egyetemről is. 100-ból 4 friss diplomásnak nincs állása, azaz a 96% a diploma megszerzése után nem sokkal munkát talált.
Én ezért nem értem soha, hogy hasraütésre minek írnak olyat az emberek, hogy a végzett jogászok 90%-a nem talál munkát. Tessék néha szembesülni az adatokkal, a valósággal.
(amúgy egyéni vélemény: tanuld azt, amihez kedved van, ha igazán akarod, bármivel meg lehet találni a helyed.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!