Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogásznak, ügyvédnek megéri...

Jogásznak, ügyvédnek megéri tanulni?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy telített ez a szakma, és esélytelen elhelyezkedni az egyetem után. De rengeteg jogot lehet tanulni nem? Szó szerint tényleg az összes telített, vagy van olyan jogi rész, amellyel azért még lehet boldogulni? És elég csak az egyik ből emeltezni, vagy magyarból és töriből is kell? (lesz egy középfokú nyelvvizsgám is)
2012. nov. 8. 17:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem a kérdésed. Ügyvédből nincs sok fajta. Jogászból van, pl. gazdasági jogászok állítólag keresettek. Csak ahhoz a jogás szak mellé csapj egy gazdásági végzettséget is.
2012. nov. 8. 20:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát tényleg nem túl sok jogász végzettségű álláshirdetést látni neten se, külföldön abszolút kitörölheted vele.

Ráadásul nekem van rokonom jogász+közgáz diplomával, és vmi 110 nettót keres.. Pedig nem gagyi, hanem pesti egyetemeken csinálta mindkettőt

2012. nov. 9. 15:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Megéri, ha magánúton fogsz elindulni, és van lehetőséged saját irodára.

Én is jogász leszek, de van egy lakásunk, ahol irodát nyitok majd (nem Budapesten), és magánvállalkozóként fogok dolgozni az ügyvédi szakvizsgám után. Az első 1-2 év nem lesz jól kereső, ahogy egy vállalkozásnál sem, de utána sokkal többet lehet keresni, mintha egy cég lenyúlná a fizetésed 80%-át. Dönteni kell, hogy kicsi, de biztos jövedelem, vagy magas, de nem mindig biztos. Nekem a második a cél. Aztán beindul majd, szegény ügyvédek nem élnek a környékünkön. Sok sikert! :)

2012. nov. 24. 11:16
 4/5 anonim ***** válasza:
36%

Egyáltalán nem éri meg. Ahogy előttem is írták, iszonyú túljelentkezés van jogász-szakokra, és a friss végzősök 90%-a sehol nem kap állást (külföldön se nagyon), szóval a munkanélküliek táborát gyarapítja.

Hogy munkahelyek nincsenek, az meg szeretett kormányunk sara.

2013. ápr. 17. 22:11
 5/5 anonim válasza:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karának volt hallgatóinak 46,4 százaléka már egyetemistaként is dolgozott, a végzéskor 38,8 százalékuknak volt teljes munkaidős állása. A válaszadáskor százból négyen voltak munkanélküliek, részmunkaidőben minden tizedik volt hallgató dolgozott.

100-ból 96 friss diplomásnak munkája van, miről beszélünk? Meg lehet nézni emelett más szakok hasonló felméréseit.

2016. aug. 8. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!