Félek az érettségitől, önbizalomhiány vagy szar az oktatási rendszer?
Az érettségivel csak ijesztgetnek, egyáltalán nem olyan nehéz, rémes, mint ahogy azt beállítják. Csinálj meg 1-2-t korábbi évekből és akkor látni fogod, hogy pontosan milyen, be tudod lőni pontosabban a tudásodat.
Én töri órán sosem jegyzeteltem, rendkívül utáltam, csak ott ültem órán és olvastam a kis könyvemet vagy telefonoztam, 2-essel, 3-assal bukdácsoltam végig a gimit (kb minden másból 5-ös voltam, ez volt az egyetlen mumus), érettségire sem tanultam egy betűt se, egy erős 3-asra mégis meglett (a forráselemzéseknek köszönhetően). Barátnőmnek a matek volt hasonló mumus, ő mondjuk valamennyit tanult az érettségire, bár nem vitte túlzásba, de neki is simán meglett 3-asra.
Ha csak az a cél, hogy meglegyen, akkor nem lesz probléma, ha eddig egy stabil 4-es tanuló voltál.
Kérdezd meg akik már túl vannak rajta, hogy milyen lett az eredményük az addigi átlagukhoz képest. Képzeld el, jobb. A ponthatár szerint ugyanis könnyenbb egy négyest elérni, mint a sima témazáró dolgozat ponthatárával.
Mindenkit agyon ijesztgetnek.
Ne izgulj!
Túl nagy hangsúlyt helyeznek az érettségire, ezért érzel így. Azt mondják milyen nehéz, holott ez egyáltalán nem igaz (főleg, ha ahogy írtad is, jó jegyeid voltak és azokat nem puskázással érted el). Simán menni fog, de mindenképp nézegess érettségi feladatsorokat, hogy tudd mire kell számítani.
Ügyes leszel, hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!