Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Félek az érettségitől, önbizal...

Félek az érettségitől, önbizalomhiány vagy szar az oktatási rendszer?

Figyelt kérdés
Világéletemben négyes tanuló voltam sose volt az évvégi átlagom négyesnél rosszabb volt pár tantárgy amiből ötös mev volt amiből hármas voltam, tehát rossz tanulonak nem mondanám magam, és most itt vagyok 12.-ben és azt érzem, hogy 2est nem tudnék össze kaparni. Mielött jönne a kérdés nem, nem puskáztam végig a dogákat, eddig. Lehet ez csak önbizalom hiány? Mert mindig ezt csinálom, azt hiszem, hogy hülye vagyok és 1es lesz ez a doga is aztán kb mindig 4est kapok. L
nov. 14. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Igen, benned van a hiba.
nov. 14. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Ehhez képest a helyesírásod csapnivaló...
nov. 14. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségi nem nehéz, főleg nem egy 2-est összeszedni és biztos vagyok benne, hogy legalább ennyi most is menne. Lehet csak azért félsz, mert olyan nagy dolognak állatják be. Minket már akkor ezzel ijesztgetett 1-2 tanár, mikor kezdtük a gimit és én is féltem tőle eleinte. Azt tudom javasolni, hogy gyakorolj, csináld meg az előző évek feladatsorait. Eléggé hasonló jellegű feladatok szoktak lenni, szóval tudsz is belőle tanulni meg megszokod, hogy milyen, látod mire számíthatsz stb. Tanulsz is belőle meg az önbizalomhiányodon is segíthet, ha látod, hogy megy ez. Azért ne az első próbálkozásból vond le a következtetést, teljesen normális, hogy az első még nem fog olyan jól sikerülni, de valószínűleg a 2-es meglenne.
nov. 14. 22:26
 4/8 anonim ***** válasza:
33%
Mi a cél?
nov. 14. 22:49
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

Az érettségivel csak ijesztgetnek, egyáltalán nem olyan nehéz, rémes, mint ahogy azt beállítják. Csinálj meg 1-2-t korábbi évekből és akkor látni fogod, hogy pontosan milyen, be tudod lőni pontosabban a tudásodat.

Én töri órán sosem jegyzeteltem, rendkívül utáltam, csak ott ültem órán és olvastam a kis könyvemet vagy telefonoztam, 2-essel, 3-assal bukdácsoltam végig a gimit (kb minden másból 5-ös voltam, ez volt az egyetlen mumus), érettségire sem tanultam egy betűt se, egy erős 3-asra mégis meglett (a forráselemzéseknek köszönhetően). Barátnőmnek a matek volt hasonló mumus, ő mondjuk valamennyit tanult az érettségire, bár nem vitte túlzásba, de neki is simán meglett 3-asra.

Ha csak az a cél, hogy meglegyen, akkor nem lesz probléma, ha eddig egy stabil 4-es tanuló voltál.

nov. 14. 23:52
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Kérdezd meg akik már túl vannak rajta, hogy milyen lett az eredményük az addigi átlagukhoz képest. Képzeld el, jobb. A ponthatár szerint ugyanis könnyenbb egy négyest elérni, mint a sima témazáró dolgozat ponthatárával.

Mindenkit agyon ijesztgetnek.

Ne izgulj!

nov. 15. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Túl nagy hangsúlyt helyeznek az érettségire, ezért érzel így. Azt mondják milyen nehéz, holott ez egyáltalán nem igaz (főleg, ha ahogy írtad is, jó jegyeid voltak és azokat nem puskázással érted el). Simán menni fog, de mindenképp nézegess érettségi feladatsorokat, hogy tudd mire kell számítani.

Ügyes leszel, hajrá! :)

nov. 17. 16:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindkettő.
tegnapelőtt 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!