Segítség! Itt én döntöm el mivel készülök az érettségire?
például az első emelt töri tétel így szól:
egy folyam menti civilizáció jellemzői (pl. Egyiptom, Kína) ---->1. itt én döntöm el mivel készülök, 2.: vagy Egyiptommal és Kínával is készüljek 3. vagy itt még sok mindennel készüljek?
ott egyáltalán nem az lesz, hogy válassz a 2 közül, nem akarlak megijeszteni, de lehet hogy egy harmadik vagy negyedik telpülésről lesz szó, és nem feltétlenül alap kérdések, amire számítanál a civilizációval kapcsolatban, hanem olyan dolgok, amikre a könyv apróbetűs részében etsznek utalást, vagy a képek alá vannak írva
tényleg nem akarom rád hozni a frászt, de lassan jobban jársz, ha a forrásokat olvasgatod, meg az apróbetűs részeket, mint a könyvet, mert kicsit elszaladt a ló azokkal, aki összeállítják a tételsort (ez sajnos nem csak az én tapasztalatom, egyik történelem tanárom is ki volt bukva rajta, hogy mennyire nyakatekert kérdéssorok vannak, és hogy a javítókulcsban mik szerepelnek)
Hát szerintem meg nem biztosítanak választási lehetőséget.
Barátnőm tavaly emeltezett, és fel is volt háborodva eléggé, hogy egyik tételném sem azt kérdezték, ami logikus lett volna... Szépen kidolgozgatták a tételeket (tanár is átnézte), aztán szóbelin kaptak vmi olyan kérdést, aminek kb köze sem volt hozzá.
második vok: tudom, hogy a szóbeliről van szó, és valóban úgy lenne logikus, ahogyan írod.
én csak a tapasztalatomat írtam le, történelemből, és magyarból is van egy-egy emelt szintű érettségim, és szó sem volt választási lehetőségről. (egy tételhez több kérdés is tartozik, így nem mindneki ugyanabból felel, hiszen így előnyben lennének azok, akik 2.3., akárhanyadik nap mennek, mert akik előttük voltak elmondhatják, mi volt a konkrét feladat a tételhez), viszont szó sem volt arról, hogy a vizsgázó választhat ezek közül (2009ben voltam, persze lehet, hogy azóta változtattak rajta, én csak azt írom, amit akkor tapasztaltam)
ne keseredj el :)
amúgy még csak november eleje van, simán be tudsz 4 könyvet vágni, a középszintű érettségik meg kb vicc kategóriába mennek, azokra úgysem kell olyan vészesen sokat tanulni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!