Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha felmentenek matematikából,...

Ha felmentenek matematikából, hogyan tudom felhasználni azt a papírt?

Figyelt kérdés

Esti gimnáziumba járok, évek után folytatom a tanulást.

Abszolút nem megy a matek, ezt már többször leírtam itt az oldalon. Jó lenne szerezni egy ilyen papírt. Bár nem örülnék neki, ha beleírnák az érettségi bizonyítványomba, hogy "felmentve", de ki tudja, mit hoz az élet.

10. osztályban volt egy eset, amikor az egyik akkori osztálytársam is fel volt mentve, és kérdezte a tanár tőle, hogy szeretné-e, ha ezt figyelembe veszik.

Ezen felbuzdulva, nem lenne rossz, ha nekem is lenne papírom. Ha úgy érzem, hogy simán elhasalnék matekból mondjuk érettségi előtt, viszont olyan szitu alakulna ki, hogy kell az a bizonyítvány, akkor ez lenne a Jolly Joker, amit bedobok: akkor mentsünk fel matekból, és ne érettségizzek belőle.

Tehát ez egy stratégia, egy utolsó mentőöv lenne a kezemben.

De mikor, meddig használhatnám fel a papírt?

Mondjuk 1 hónappal érettségi előtt használhatnám?

nov. 4. 18:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Minek jársz estire? Nem kell mindenkinek érettségi. Ha meg akarsz érettségit, küzdj meg érte, mint a többiek. Mi is leérettségiztünk irodalomból és történelemből matematikus létünkre...
nov. 4. 18:45
 2/11 A kérdező kommentje:

Ti azért érettségiztetek le irodalomból meg történelemből, mert semmiféle szorongást, és gondot nem okoztak nektek ezek a tantárgyak. Ha másra nem, egy kettesre megcsináltátok. Nekem azonban pszichés betegségem van matematikából, amit a szakértők is kimutattak, hogy létezik. Igazságtalan, ha emiatt nem tudnék leérettségizni, mert erről én nem tehetek, hogy pszichésen nem vagyok rendben.

Tehát igen, jogos a felmentési kérelmem. Hamarosan megyek is intézni.

De a kérdésre válaszoljatok.

nov. 4. 18:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Csak az elte intézete adhatja ki felnőttek részére a felmentési javaslatot és az adott iskola igazgatója rendeli el a felmentést és tanévre. Tehát nem lehet bármikor lobogtatni. A matek helyett pedig más tárgyat kell választani, ha teljes a felmentés.
nov. 4. 19:33
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos választ.

Akkor majd lehet felveszem a kapcsolatot az ELTE-vel.

De az egy egyetem. Kit keressek ott?

nov. 4. 19:34
 5/11 A kérdező kommentje:

Hogy érted, hogy "ha teljes a felmentés"?

nov. 4. 19:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Az elte-nek van egy erre szakosodott vizsgáló intézete, oda kell menni vizsgálatra.

A felmentés lehet részleges is.

nov. 4. 20:32
 7/11 A kérdező kommentje:
És ha részleges a felmentés, akkor mi történik?
nov. 4. 20:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Pl az órán vagy érettségin több időt kapsz vagy inkább szóban felelsz stb. vannak variációk
nov. 4. 22:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Olvastam valahol könnyített érettségiről. Erre van lehetőség?
nov. 4. 22:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Amit fentebb írtam az a könnyítés.
nov. 5. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!