Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 105-ös IQ-val mi a maximum,...

105-ös IQ-val mi a maximum, amit egy diák el tud érni egy középszintű matematika érettségin?

Figyelt kérdés
okt. 16. 22:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

#7, rosszul látod. A matekban sem csak a vakvilágba oldasz meg egyenleteket.

Nálam egyébként inkább az volt a gond, hogy fizikai kísérletek nem nagyon voltak az órákon, könyvből ugyanezt nehéz átlátni, hogy tényleg úgy van.

Persze ugyanez megvan a mateknál is, annyi különbséggel, hogy minden matematikai kísérlethez elég papír és toll, és a saját szemeddel láthatod, hogy azok a képletek valóban működnek. Az igazság az, hogy minden képlet egy számolás általánosítása, gyakorlatilag egy ugródeszka, amivel nem kell mindig ugyanazokat a számításokat elvégeznünk, viszont ezen képletek használata nélkül is bármi kiszámolható, ami velük. Például a másodfokú egyenlet is megoldható megoldóképlet nélkül, csak sokkal tovább tart.

A matematikaoktatással az a legnagyobb baj, hogy nem szemléletet tanítanak, hanem képleteket, így nyilván nem látja át az ember a folyamatokat.

okt. 17. 00:55
 12/22 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzátennék, hogy igen, tényleg van olyan, amikor körítés nélkül eléd tolnak egy egyenletet (de nem ez a leggyakoribb), hogy oldd meg, viszont az egyenletmegoldás nem lesz attól könnyebb, hogy tudod, hogy ezzel például átlagsebességet számolsz. Az egyenlet az egyenlet, aminek megvan a logikája, hogy hogyan kell megoldani.
okt. 17. 00:59
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Fárasztóak a kérdéseid...
okt. 17. 07:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Átlagos iq mellett teljesen reális ötöst kapni. Nekem anno a "stréber" osztálytársaim egyáltalán nem voltak kimondottan intelligensek, mégis kitűnőek voltak, mert sokat tanultak és őszintén próbálkoztak.
okt. 17. 08:13
 15/22 anonim ***** válasza:

110-es az IQ-m, és jogász leszek nem sokára. Minden este tanulok, ennyi a titkom.

Szorgalommal, tanulással többet el lehet érni, mint simán azzal, hogy ,,okos" valaki. Az önmagában pontosan nullát ér, ha valaki nem tanul, nem szorgalmas, és nincs önfegyelme.

okt. 17. 09:19
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ha 2024/2025-ben a matek közép 12 pontért küzdesz, az nagyon nem 105-ös IQ, inkább 75-85 környéke:

Az IQ értékei 81 és 90 között

Az emberek akiknek az IQ értékei 81 és 90 között van képesek kitanulni az alapiskolát és jól elhelyezkedni a kézzel végzett foglalkozásokban és tevékenységekben. Gyenge,átlagon aluli inteligenciáról van szó. A népesség 10%-át érint.

Az IQ értékei 71 és 80 között

Alacsonyabb fokú mentális retardációról van szó. Az egyének ezekkel az értékekkel nehezen bírkóznak meg az alapiskolában, de a kisegítő iskolákban kitanulnak probléma nélkül. A népesség 10%-át képviselik

okt. 17. 09:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A húgom iq-ja kb 110, az enyém kb 145.

A húgom végig kitűnő volt, még az egyetemen is. Nekem kb 3,8-4,2 volt az átlagom.

Ő tanult, én meg nem, sőt, ami nem érdekelt arra még annyi fáradtságot se vettem, hogy jegyzeteljek vagy odafigyeljek az órán

okt. 17. 09:32
 18/22 A kérdező kommentje:

16-os válaszolónak.

Én egyébként egy zseni vagyok, csak a matekkal állok igazán hadilábon. A történelmet tanulnom sem kell, megjegyzem. Most nemrég anyanyelv és kommunikációból írtam beadandót, egy sort sem tanultam rá, minden itt van a fejemben, onnan írtam mindent.

A művészetekhez értek: verseket írok, tervben van egy könyv megírása, sőt, nemrég kiderült rajzban sem vagyok tehetségtelen. Az emberekre tudok hatni, több csaj volt már szerelmes belém, előre gondolkodom.

Teológiai témákban még a lelkészeket is lekörözöm itt-ott, fejből idézem a héber Bibliát is, héber nyelven.

Éppen ezért viselem nehezen a matematikás esetlenségemet.

Csapkodok, hisztizek, meg minden, mert nem bírom elfogadni, hogy van egy terület, amiben nem tudok kiemelkedőt alkotni.

okt. 17. 09:42
 19/22 A kérdező kommentje:

A segítséget meg nem igazán fogadom el, mert szégyellném magam felvállalni.

Szóval elnézést azoktól, akik privátot írtak, és nem írtak vissza.

okt. 17. 09:45
 20/22 A kérdező kommentje:
*írtam
okt. 17. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!