105-ös IQ-val mi a maximum, amit egy diák el tud érni egy középszintű matematika érettségin?
#7, rosszul látod. A matekban sem csak a vakvilágba oldasz meg egyenleteket.
Nálam egyébként inkább az volt a gond, hogy fizikai kísérletek nem nagyon voltak az órákon, könyvből ugyanezt nehéz átlátni, hogy tényleg úgy van.
Persze ugyanez megvan a mateknál is, annyi különbséggel, hogy minden matematikai kísérlethez elég papír és toll, és a saját szemeddel láthatod, hogy azok a képletek valóban működnek. Az igazság az, hogy minden képlet egy számolás általánosítása, gyakorlatilag egy ugródeszka, amivel nem kell mindig ugyanazokat a számításokat elvégeznünk, viszont ezen képletek használata nélkül is bármi kiszámolható, ami velük. Például a másodfokú egyenlet is megoldható megoldóképlet nélkül, csak sokkal tovább tart.
A matematikaoktatással az a legnagyobb baj, hogy nem szemléletet tanítanak, hanem képleteket, így nyilván nem látja át az ember a folyamatokat.
110-es az IQ-m, és jogász leszek nem sokára. Minden este tanulok, ennyi a titkom.
Szorgalommal, tanulással többet el lehet érni, mint simán azzal, hogy ,,okos" valaki. Az önmagában pontosan nullát ér, ha valaki nem tanul, nem szorgalmas, és nincs önfegyelme.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ha 2024/2025-ben a matek közép 12 pontért küzdesz, az nagyon nem 105-ös IQ, inkább 75-85 környéke:
Az IQ értékei 81 és 90 között
Az emberek akiknek az IQ értékei 81 és 90 között van képesek kitanulni az alapiskolát és jól elhelyezkedni a kézzel végzett foglalkozásokban és tevékenységekben. Gyenge,átlagon aluli inteligenciáról van szó. A népesség 10%-át érint.
Az IQ értékei 71 és 80 között
Alacsonyabb fokú mentális retardációról van szó. Az egyének ezekkel az értékekkel nehezen bírkóznak meg az alapiskolában, de a kisegítő iskolákban kitanulnak probléma nélkül. A népesség 10%-át képviselik
A húgom iq-ja kb 110, az enyém kb 145.
A húgom végig kitűnő volt, még az egyetemen is. Nekem kb 3,8-4,2 volt az átlagom.
Ő tanult, én meg nem, sőt, ami nem érdekelt arra még annyi fáradtságot se vettem, hogy jegyzeteljek vagy odafigyeljek az órán
16-os válaszolónak.
Én egyébként egy zseni vagyok, csak a matekkal állok igazán hadilábon. A történelmet tanulnom sem kell, megjegyzem. Most nemrég anyanyelv és kommunikációból írtam beadandót, egy sort sem tanultam rá, minden itt van a fejemben, onnan írtam mindent.
A művészetekhez értek: verseket írok, tervben van egy könyv megírása, sőt, nemrég kiderült rajzban sem vagyok tehetségtelen. Az emberekre tudok hatni, több csaj volt már szerelmes belém, előre gondolkodom.
Teológiai témákban még a lelkészeket is lekörözöm itt-ott, fejből idézem a héber Bibliát is, héber nyelven.
Éppen ezért viselem nehezen a matematikás esetlenségemet.
Csapkodok, hisztizek, meg minden, mert nem bírom elfogadni, hogy van egy terület, amiben nem tudok kiemelkedőt alkotni.
A segítséget meg nem igazán fogadom el, mert szégyellném magam felvállalni.
Szóval elnézést azoktól, akik privátot írtak, és nem írtak vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!