105-ös IQ-val mi a maximum, amit egy diák el tud érni egy középszintű matematika érettségin?
Egyáltalán nem nehéz átlagos IQ-val jó eredményt elérni, sőt, magas IQ-val is lehet rosszat. Az IQ csak annyiban segíthet, hogy jobban átlátsz dolgokat.
Itt vagyok például én. Olyan 120-as lehet az IQ-m, ment is mindig a matek (hozzáteszem, hogy én szabadidőmben is sokat foglalkoztam/foglalkozom vele), bármelyik matek érettségit meg tudom írni 100%-ra, de fizikán örültem, hogy 60%-ot össze tudtam kaparni. Egyszerűen csak azért, mert a fizika nem vonzott, nem is foglalkoztam vele eleget, és "nincs fizikás agyam", hogy megértsem.
Én a 12 pontért fogok küzdeni.
Szerintem nehéz a matematika. Az előbb hagytam abba, mert már besokkaltam, nindenhol gyökjeleket, hatványokat meg törteket fogok látni lassan.
Hát ez fura 3-as. Szerintem a fizika könnyebb.
Persze ott is a matek az alap, de ott mindig lehet valamihez kötni a számolást.
Nem önmagában egyenleteket oldasz meg, ami semmire sem jó, hanem pl. àtlagsebességet számolsz, meg ilyesmi.
Az egésznek van célja.
Hacsak nem nagyon alacsony az iq-d nem függ tőle nagyon. Biztos vagyok benne hogy megfelelő energia ráfordítással megoldja egy 90iq-s is.
Inkább függ ez az önbizalomtól és elszántságtól, ezek hidd el sokkal jobban számítanak. Például te már kételkedsz magadban ahelyett hogy a matekkal foglalkoznál így értem.
Ha a túlélés a cél fogj egy okosabb számológépet (nem kell milliókat elverni valami grafikus gépre, nekem egy casio fx-991 ce x-m volt, célnak tökéletesen megfelelt), ezt megtanulod használni és simán megvan az érettségi.
(egész egyenleteket bele lehet írni és kiszámolja, ha teljes pontot nem is, de részpontokat fogsz kapni amivel már lehet dolgozni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!