Zh-kat, vizsgákat öltönyben kell írni?
2 hét múlva lesz Zh-m, viszont méretprobléma miatt visszaküldtem érettségi után az öltönyöm.
Nem tudom mennyire kell az ilyen Zh-kon/vizsgákon öltönyben lenni, de ha igen akkor gyorsan nézek egyet olcsón valahol. Egyébként jó minőségű fehér ingem, fekete elegánsabb nadrágom, sötét kék elegáns nadrágom és alkalmi cipőm is van, csak zakóm/öltönykabátom, illetve nyakkendőm nincs. Meg úgy alapvetően vannak “elegánsabb” ruháim, amit csak akkor sütök el egyetemen, ha olyan kedvem van. 😂
Tehát, ha ezek megfelelőek, akkor fel tudnék öltözni, ha esetleg nem találnék öltönyt a méretemben. (Sajnos, az én kis méretben nem nagyon találok gyorsan, a szabó meg sajnos drága, legalábbis ott ahol néztem)
Egyébként gimnáziumban mesélte egyik tanárom, hogy volt akit amiatt “kidobtak” vizsgáról, mert nem volt nyakkendője, vagy öltönykabátja. Nem tudom ez mennyire életszerű…
Előre is köszi a válaszokat!
Én zh-re első alkalmakkal öltöztem ki, majd amikor rájöttem, hogy amúgy 150-en vagyunk egy teremben és senkit sem érdekel, illetve a tanár sem öltözik ki, akkor erről le is szoktam. Vizsgán általában szebben öltözök ki, olyan szempontból, hogy nem szakadt farmer stb, viszont nem szoktam extrában menni az írásbelikre. Szóbelire elegánsabban mentem mindig, de volt olyan is, ahol a tanár mondta, hogy nyugodtan lehet rövidnadrágban menni. De amúgy szerintem bőven elég, ha egy inget felveszel, szerintem öltönyt elég záróvizsgára felvenni. De persze ahogy jónak látod, de zh-ra, meg ilyesmire öltöny tényleg nem kell, szóbelire meg ahogy érzed.
De amúgy valaki írta, hogy kiröhögtetnéd magad.. hát mondjuk ezzel én nem értek egyet, szerintem senki sem röhögne.
Nem kötelező, nem is szoktak, de számomra az illem mindig is úgy diktálta, hogy az ilyen alkalmakra igenis ünneplőben menjek.
De én szeretem is, kifejezetten keresem az alkalmakat, mikor felvehetek fehér inget, öltönyt, nyakkendőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!