Hogyan tanuljak egyetemen, lejegyzeteljem a ppt-ket otthon?
Kezdő egyetemista vagyok és nem igazán tudom hogyan lenne érdemes tanulnom. Vannak előadások, amiken olyan gyorsan váltja a diákat az előadó, hogy nem lehet ott jegyzetelni.
Eddig azzal próbálkoztam, hogy otthon lejegyzeteltem az összes ppt - t e - learningről, de ez így rengeteg és egy csomó idő elmegy vele, ami alatt tanulhatnék is.
Ti mit írtok le, mit nem? Honnan tanultok, általatok írt jegyzetből, vagy magából a ppt - ből?
Kézzel leírást nem javaslom.
Helyette fontos járj be minden órára, legyen nálad egy laptop vagy ipad vagy akármi amibe tudsz jegyzetelni. Ebbe írd bele csak azokat a dolgokat amik a dián nincsenek benne, de a tanár érdekességként, kiegészítésként elmond. A diákat gondolom megkapjátok, ha nem akkor azt is célszerű jegyzetelni. Aztán otthon ebből a jegyzetből + a diából + ha ajánlott könyvet az oktató akkor annak az anyagából rakj össze egy saját anyagot és azt használd tanuláshoz.
Én nem állatorvosin vagyok, hanem általános orvosin, de szerintem abban megegyezik, hogy borzasztóan sokrétű, célszerű egy anyagrészt több részből megközelíteni, és sokszor az aprós betűs részek amik nem kerülnek fel a diákra, csak érdekességként elhangzik azok lesznek majd a kulcs ahhoz, hogy megértsd miről is van szó.
Én ezt tapasztalom.
Ahogy többiek is írták, laptop/tablet, majd később vezesd át füzetbe (én is csak úgy tudok tanulni, ha leírom)
Én sem állatorvosira jártam, de még egy tipp:
Osztálytársaim között volt, aki kinyomtatta az előre feltöltött diát és mellé jegyzetelgetett/kiszínezte. (bár ugye itt fontos, hogy előre feltöltsék a diákat)
Köszönöm a válaszokat.
Tételekről nem tudok. Hol szokták megosztani a tételeket?
Egyelőre úgy döntöttem tárgyfüggően csinálom a dolgokat.
Anatómiára, kémiára és állattanra nem írok jegyzetet, mert sok az ábra/kép, amiket úgyis a dián kell néznem tanuláskor. Biológiára és szövettanra írok órán, mert ott követhetők az előadók és van idő jegyzetelni. Biofizikára megírom otthon a diáról.
Tabletbe fektetni valószínűleg jövőre fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!