Hogyan tudnám bedolgozni magam egy kórházba orvostanhallgatóként?
Szegeden vagyok medikus, jelenleg 5.éves, de semmikeppen sem szeretnék diploma után Szegeden maradni, inkább budapesti kórházakban gondolkodnék, ahol viszont igen nagy a verseny. Mindenhonnan azt hallom, hogy a legfontosabb az az, hogy “dolgozzam be magam a korházba”. Számomra ez eléggé mission impossible-nek tűnik a potom ~200km-es távolság miatt, ezért szeretnék tippeket kérni, hogy hogyan tudnék bejutni egy nagyobb budapesti kórházba, hogyan tudnám bedolgozni magam.
Tanulmányi átlagom 4 fölött van, de elvileg nem is számít ez sokat a rezidensképzésnél. A TDK-ról hallom még, hogy azt mennyire szeretik, de őszintén szólva én a TDK-ról úgy gondolom, hogy ezeknek több, mint 90% egy mondvacsinált téma, csak azért van, hogy legyen valami, de nagy jelentősége/relevanciája nincsen ezeknek a “kutatasoknak”, és én nem szeretem az időmet eltölteni olyan dolgokra, amiknek nem látom értelmét.
(Családban, ismerettségi körömben nincs orvos, aki meg tudná könnyíteni a folyamatot)
Nem ismerem az egyes kórházak helyzetét, de az biztos, hogy szakorvosként jobbak a tárgyalási pozícióid.
A jelenlegi munkahelyem pl. 13 évvel ezelőtt kb. 30 000 €-t áldozott azért, hogy oda menjek dolgozni. Rezidensként biztos nem tették volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!