Orvostanhallgatók, miből tartjátok fenn magatok aktív félév alatt?
Ösztöndíjból (szociális és tanulmányi) általában ki szoktam jönni, illetve van egy kis spórolt pénzem, amit még egyetem előtt kerestem, azt próbálom elosztani az első 3-4 évre.
Negyedévtől azért már jobban lehet alkalmi munkákat vállalni. De amúgy ha valaki hatékonyan tanul és máshogy nem tudja megoldani, akkor első években is lehet hétvégente dolgozni, csak jól kell beosztani az időt.
Ha meg valami váratlan kiadás közbejön (pl ha magánorvoshoz kell menni), akkor engem a szüleim is ki szoktak segíteni, mert tudják, hogy csak a legvégső esetben fordulok hozzájuk és nem piára fogom költeni a pénzüket.
Szüleim teljes mértékben eltartanak, támogatnak. Otthon élek, saját keresetem nincs. Ösztöndíjam van, de az nem sok, kb. 140.000 ft félévenként (ha megkapom).
Diákhitelt nem veszek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!