Ez így spórolás?
Kicsit fura kérdés lesz, de szeretném megérteni.
A boltban van egy termék, ami 2 nap múlva akciós lesz.
200 g: 2 500 Ft
A jelenlegi ára:
200 g: 3 000 Ft
100 g: 1 500 Ft
Viszont ma is veszek belőle egyet, és majd akkor is ha akciós lesz.
Ha most a 100 g-os kiszerelést veszem meg a 200 g-os helyett, többet spóroltam az akciós árhoz képest?
A jelenlegi termék egységára 15.000 Ft/kg
Az akciós termék egységára 12.500 Ft/kg
Ha most mindenképp kell 100g, akkor nem éri meg 3000 Ft-ért venni 200g-ot, ha a 200g-os 2 nap múlva 2500 Ft lesz.
Én is most vennék 100g-ot (ha mindenképp szükségem van rá), és majd 2 nap múlva megvenném a 200g-ot olcsóbban, HA szükségem van rá. Ha nincs rá szükségem, vagy a végén még esélyes, hogy rám is rohad, akkor felesleges, mert nem spóroltam semmit, csak többet költöttem valamire, amire nincs szükségem, de legalább olcsóbban vettem meg.
Ha ma kell mindenképp a termék, és később is (sokáig eltartható), akkor ma egyetlen 100 g + 2 nap múlva 200 g. Esetleg többször 200 g, ha hosszab eltartható, és várhatóan nem lesz olcsóbb.
Ha nem sürgős a termék, akkor célszerű kivárni az akciót. Kivéve, ha nincs szükség, csak 100 g-ra, és nem is tárolható. Mert akkor a legjobban a 100 g éri meg, ha a többit kidobnád. (Felteszem nem ez a helyzet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!