Albérletben élő egyetemisták,mennyi pénzből jöttök ki havonta?
Most leszek elsőéves és a szüleim mondták hogy 70.000 fogok kapni költőpénznek (plusz az albi 45.000/ hó plusz a rezsi harmada de azt ők fizetik.)
Viszont félek hogy nem fogok tudni ennyiből sem kijönni,az első hónapban úgy számolom hogy 20.000 lesz a kaja (minden héten megyek haza,viszek kaját) kb.20.000 a hazaút vonattal plusz 30.000 jegyzetekre,körmösre,kozmetikai cikkekre.
Azzal van a gond hogy nagyon nem tudok gazdálkodni,spórolni egyszerűen ,,kifolyik,, a pénz a kezemből :(
Hogyan tudnám ezt megelőzni szeptembertől?
( Sajnos dolgozni jog mellett nem hiszem h maradna időm,és csak ennyit tudnak adni,mert van még 2 tesóm)
Jó sok zsebpénzt kapsz, főleg úgy hogy még albérletet is fizetnek neked.
Milyen városról van szó?
Azokon kívül amit felsoroltál, mire kell még költened?
Körmös minek? Az egy luxus dolog, pl azon simán tudnál spórolni.
Én 20-30 ezret kapok az albérleten kívül havonta, úgyhogy veled tényleg elég bőkezűek
Havi 70 ezerből bőségesen ki tudsz jönni
kb.20.000 a hazaút vonattal
Azt hogyan??? A teljes árú országbérlet nincs 19ezer.
Ha veszel országbérletet, akkor 1890 ftért utazhatsz másodosztályon havonta országszerte+bpen belül is.
Kozmetikum, körmös, stbt is kihúzhatod.
Ha főzöl magadra, azzal a kaját is olcsóbban megúszhatod, amikor elfogy az otthonról hozott.
Ez így az alap költésed, és erre tehetsz rá luxus dolgokat, de minden esetben ha ilyen boltban jársz jusson eszedbe, hogy csak ebből a maradék pl. 30.000-ből költhetsz.
Ha fix kereted van, akkor az egyetlen megoldás az, ha kevesebbet költesz. Ehhez pedig rangsorolnod kell, hogy minek van prioritása.
Minden pénzed 43%-át körmösre, kozmetikai cikkekre és jegyzetekre (? 3 diplomám van, sosem költöttem jegyzetekre) elkölteni irreálisnak hangzik. Nekem ezerszer fontosabb lenne például a szórakozás és az étkezés.
A vonatot én se értem, hisz az országbérlet olcsóbb ennél.
"30.000 jegyzetekre,körmösre,kozmetikai cikkekre"
Én is főleg itt látom a problémát (meg a vonatnál, de azt már leírták előttem többen). Bár jegyzetre sosem költöttem, mert manapság minden elérhető a neten, közösségi oldalakon, egymás között keringve. Legrosszabb esetben meghívtad a másikat jegyzetért cserébe egy sörre/csokira.
De 30 ezer körmösre, kozmetikai cikkekre abszurd. Átlagosan egy ezres egy üveg körömlakk, és csomó ideig elég. Nekem is ez volt a "guilty pleasure"-öm, de ennyi anyagilag bőven belefért, még akkor is, ha havonta vettem egy új körömlakkot. Tény, hogy a legtöbb ember nem tud olyan minőségű körmöket csinálni magának, mint egy körmös, de ha spórolni kell, akkor nehogy már a körmeid miatt halj éhen.
Ugyanez igaz a kozmetikumokra. Dolgozó, kereső felnőttként sem költök ennyit rájuk, pedig sminkelek és többféle krémet/szérumot használok. A legtöbb hónapokig elég, elosztva max. 5000 Ft lehet ez így havonta. Ha spórolni akarnék, akkor igenis kiszednék valamit a rutinomból vagy olcsóbb termékre váltanék.
Ha pedig kozmetikai cikkek alatt olyanokra gondolsz, mint tusfürdő, sampon, női higiéniai termékek, akkor az szintén nem kerül havonta ennyibe, és itt is minden terméknek van olcsóbb alternatívája.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!