120 km-re lakom az egyetemtől, kollégiumot nem kaptam, most várólistán vagyok, albiba meg nem szeretnék menni. Most leszek harmadéves földrajz-biológia tanárin, lehetőség szerint próbálom úgy összeállítani az órarendet, hogy pár tárgyat előre veszek, szerencsére a gyakorlatok is délelőtti időpontokban vannak. Nem dúskálok pénzben, a szüleim is inkább a házfelújításra koncetrálnának, 15-20 ezerért még vállalnám az alkalmazkodást, de 70-80 ezerért havonta albi esetében kicsit sokallom. Ki lehet bírni ezt egy félévig napi 5 óra buszos utazást? A busz 7 órakor indul, 9:30-re ér be, haza 16:45-kor indul, s 19 óra körül van otthon, hétfőtől csütörtökig.
Én csináltam 1 évig, Budapestről jártam le Kecskemétre egyetemre. Volt hogy késett a vonat, de nem olyan nagyon sokat (kivéve mikor felsővezeték szakadások voltak). Korán kell keln, én 4 óra körül keltem, hogy beérjek. De gondolj bele hány gyári melós is kibírja a korán kelést, hogy reggel 6-ra beérjen melózni, szóval bírható, csak korán is kell lefeküdni aludni, és bele kell számolni az utazásba egy kis késést a MÁV-ra.
aug. 7. 05:17
12/15 anonim válasza:
Én napi szinten 2,5 órát buszoztam (oda-vissza volt ennyi összesen), de nekem az is sok volt. Mármint így amikor a buszon voltam, akkor nem éreztem soknak, meg így minden rendben volt, de amikor hazaértem, akkor annyira előjött rajtam a fáradtság, nehéz volt produktívnak lenni otthon. Szóval szerintem ki lehet bírni, de másra nem lesz időd és energiád sem valószínűleg.
aug. 7. 06:41
13/15 anonim válasza:
Busszal tuti nem vállalnám be, vonattal igen, mert kényelmesebb, tudsz pisilni stb.
De azért szerencsés vagy, ha így alakul az órarended... nekem reggel-este voltak óráim délben egy nagy lyukkal, illetve volt félévem, amikor pénteken is.
aug. 7. 08:33
14/15 A kérdező kommentje:
Hát, nem is tudom. Tanárnak készülök, így elvárható lenne tőlem, hogy azonnal döntsek, de nagyon bizonytalan vagyok. Lehet, célszerű lenne átmennem levelezőre. Eladósodni nem szívesen adósodnék el. Meg az az igazság, szívesen dolgoznék is már, rendszeresen. Szállásokat még megnézem, de azok se olcsók már.
aug. 7. 19:02
15/15 anonim válasza:
09:30 és 16:15 közé beférne minden órád? :O
Amúgy egyáltalán nem javaslom. Én kb. 3 órát ingázok ugyanígy egyetem miatt (igaz, nálunk van, hogy 8-tól 8-ig vannak előadások) és úgy érzem ez a lélektani határ. Igaz busz, 2 átszállással, de sok, elfáradok és igazából kieső idő, mert hatékonyan tanulni, ügyet intézni, pihenni vagy kb. bármit normálisan csinálni nem tudok. Vonat az más tészta, de azok pedig állandóan késnek, nem megbízhatóak.
Vagy passzíváltatsz és addig dolgozol, gyűjtesz pénzt, vagy ja a tartalékodból albit/szobát stb. veszel ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!