Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hosszú távon lehet bírni a...

Hosszú távon lehet bírni a napi 4 óra utazást?

Figyelt kérdés
Felvettek a szegedi egyetemre, Kőbánya-Kispestről járnék be minden nap. Lehet ezt hosszútávon bírni? 2 óra oda az út és 2 óra vissza. A vonaton közben lehet tanulni, mert viszonylag csend van nem úgy, mint a bkv-n. Koleszes semmiképpen nem akarok lenni, van 1-2 ismerősöm aki az, és nem nagyon tudnak tanulni, főleg hogy 4-en vannak egy szobában. Ráadásul én járnék itt Pesten magántanárhoz.
2015. júl. 27. 11:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én nem bírnám, először jó mókának tűnik, de amikor minden sulinapon télen is menni kell, nah az már nem jó.
2015. júl. 27. 12:00
 2/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet bírni.

A költségnek sem árt utána nézni, lehet, hogy nem sokkal lenne drágább egy albérlet.

Azt is vedd figyelembe, hogy lehet, hogy reggel 8-ra kell menned vagy este 6-kor végzel.

Szegeden is az állomástól kell gyalogolni az egyetemig, gondolom otthon a Kökitől is, a vonatra általában kell várni (én is ingázom), késhet is a vonat, könnyen felmehet az napi 5 órára is.

Ezt a 4-5 órát sokkal hasznosabb dologra is lehet fordítani (mondom úgy, hogy én is ingázom, sokkal kisebb távon, de ugyanennyi időt elvesz).

2015. júl. 27. 12:05
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagyok benne, hogy nem! Az életedet is elunod folyamatosan a vonaton! Mellesleg anyagilag hogy győznéd? Annyi pénzből már albérletet is lehet fizetni! És ha esti program van, hol éjszakázol? A vonatkozlekedés kiszámíthatatlan: késik, nem jár, pótlóbusz jön. Magántanár meg van Szegeden is. Tanulni könyvtárban, jó időben parkban is lehet. Az az érzésem, hogy inkább nem érzed késznek magad arra, hogy elhagyd a mamahotelt.
2015. júl. 27. 12:06
 4/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt aki ennyit utazott, második évben már inkább keresett albérletet. Én el nem tudom képzelni, hogy hogy csinálták, én elsőben úgy is alig éltem, hogy 20 perces sétára laktam a tanszéktől. Később én is egy évig bejárós voltam, de csak azért, mert 3 napra tudtam rendezni az összes órámat és így már nem érte volna meg az albérlet. Én csak 2 órát utaztam naponta + 1 óra helyi közlekedés, de így is elég fárasztó volt. Nem beszélve arról mikor egy-egy óra elmaradt (ami persze nem 45 perc volt, hanem vagy 3-4 óra hossza) és ezt reggel közölték körüzenetben, mikor én már rég a buszon ültem...utána meg ugye lézenghettem a tanszéken egész nap, mert este még volt egy másik órám...Ez úgy két havonta azért előfordult. + nekem sok bosszúság volt az is, mikor jófejségből előbb fejezték be az órát, rohantam a buszhoz, de nem értem el és csak másfél óra múlva ment a következő amivel eredetileg is mentem volna. Az albérlet sem volt egy leányálom számomra, mert nem vagyok egy túl nagy társasági ember, de az idő amit sprórlotam vele, nagyon kellett.
2015. júl. 27. 12:26
 5/18 anonim ***** válasza:
Inkább vállald a koleszt, és az azzal járókat, mint a mindennapi vonatozást, ilyen hosszú távon. Arra is gondolj, hogy nagyon megváltoztak a vonatozási viszonyok, akárcsak egy év előttihez képest is. Nagyon sok az idegen, ami eddig nem igazán volt jellemző...
2015. júl. 27. 12:30
 6/18 anonim ***** válasza:

Az nem csak ugy van, hogy 2 ora a menetido ... hozzajon meg a ki kell menni az allomasra es az erkezes utan meg haza is kell menni az allomasrol. Lekesheted a vonatot, de keshet is a vonat akarmilyen okbol. Raadasul minden nap vonatjegy. Ertem en, hogy a kollegium nem a legmegfelelobb, de egy alberletet is ki lehet venni a suli kornyeken, akar tobben is ha tobbszobas a kegli.

Nekem volt egyszer egy szegedi csajom, de utaltam allandoan lejarni hozza (pedig autoval mocorogtam).

2015. júl. 27. 12:31
 7/18 A kérdező kommentje:
Autóval sem éri meg? 1,5 óra oda és 1,5 vissza. Ennyit biztos, hogy minimum utaznék BKV-val, ha Budapestre járnék.
2015. júl. 27. 12:50
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Ezt mért a mentális egészségbe tetted fel kedves kérdező? Én is járok egyetemre és egyik csoporttársam napi 3,5-4 órát vonatozik összesen és bírja. Szval szerintem simán lehet bírni nem nagy ügy. Amúgy miért pont szegedre mentél? Pesten is vannak jó egyetemek nem?
2015. júl. 27. 12:59
 9/18 anonim ***** válasza:

Akar az uzemanyag arat nezed, akar a vonatjegy koltsegeit (ha helyben laknal alberletben), mar majdnem kijon egy kozos berelt lakas koltsegenek a radeso resze. Az autopalya matricat se felejtsd el.

Gondolom azert szeretnel mindig hazajarni, mert meg nem igen vagtad el a koldokzsinort a szuleidtol, de ne felj felnoni. Nem kell mindig anyu foztje es, hogy kimossak a "pelenkaidat". Egyetemista leszel, irany az elet! Untig eleg lesz a hetvegeken hazajarni es feltolteni a keszleteidet.

2015. júl. 27. 13:00
 10/18 anonim ***** válasza:
Úgy egy hangyányival jobb, de az is kiszámíthatatlan, bármi történhet az utakon. És a költségekből megintcsak kijön az albérlet, és akkor nem vagy földönfutó Szegeden, hogy nincs hova menned 2 időben távol eső óra között, nincs egy bázisod.
2015. júl. 27. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!