Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hosszú távon lehet bírni a...

Hosszú távon lehet bírni a napi 4 óra utazást?

Figyelt kérdés
Felvettek a szegedi egyetemre, Kőbánya-Kispestről járnék be minden nap. Lehet ezt hosszútávon bírni? 2 óra oda az út és 2 óra vissza. A vonaton közben lehet tanulni, mert viszonylag csend van nem úgy, mint a bkv-n. Koleszes semmiképpen nem akarok lenni, van 1-2 ismerősöm aki az, és nem nagyon tudnak tanulni, főleg hogy 4-en vannak egy szobában. Ráadásul én járnék itt Pesten magántanárhoz.
2015. júl. 27. 11:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Jó kategóriába került ez a kérdés, mert

aki annyi önállósággal és alkalmazkodóképességgel sem rendelkezik, hogy lelki törés nélkül távol lakjon az otthonától, nagyon gyanús, hogy

a megszerzett diplomáját sem fogja tudni kamatoztatni.

A tanulással párhuzamosan muszáj elkezdeni valamilyen pszichoterápiát, csak így lehet versenyképesnek maradni.

2015. júl. 28. 14:37
 12/18 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

"önállósággal és alkalmazkodóképességgel sem rendelkezik"

Az szerintem, hogy ilyen távra bejárjak nap mint nap rácáfol az első állításodra. Az alkalmazkodóképességről és a "lelki törés"-ről meg beláthatod, sokkal jobb egy nyugodt közegben tanulni, mint egy olyan helyen, ahol nagy a jövés-menés. Kollégium esetén az alvás is problémás, mondanom se kell miért. Az albérlet esetén meg tényleg álom egy kis szobában nyomorogni, meg egy véletlenszerű lakótársat elviselni. Elég lesz az "önállóság", ha elvégeztem az egyetemet és lesz munkám, hogy eltartsam magam. Szerintem neked rálátásod sincs az efféle dolgokra, mivel értelmi képességeidből ítélve nem hiszem, hogy részed lett volna felsőoktatási képzésben.

2015. júl. 28. 17:00
 13/18 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy a napi 4 óra, az igazából kb. 6 lesz?

Mert mire kiérsz a megállóba, akkor előbb kell kiérned nehogy lekésd, mert a BKV kiszámíthatatlan. Szegeden is gondolom még mész busszal.

2015. júl. 28. 17:06
 14/18 A kérdező kommentje:
BKV-val kb. 10 perc Kőbánya-Kispest, és 3 busz is oda megy a megállóból, ahol felszállok. A szegedi vasútállomástól 1 km séta a természettudományi kar, szóval nincs messze. Egyedül a vonat menetideje miatt aggódtam kicsit, de van rajta télen fűtés, nyáron klíma. Van free wifi és konnektor a laptopomnak. Szóval minden adott annak a 4 órának a hasznos eltöltésére, odafelé menet készülni az aznapi órákra, visszafelé meg átismételni az aznapi órák anyagát.
2015. júl. 28. 17:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Ezt szép elképzelni, de én voltam bejárós, a valóság általában az: reggel baromi korán alszol, délután is alszol, vagy bambulsz, mert tele a fejed az előadásokkal. Nah meg egyetemen nem 8-tól 2-ig van mint a középiskolában, valamikor reggel 7-től este 8-ig bent kell lenni, közben pár lyukasóra, sehova se tudsz menni.
2015. júl. 28. 17:15
 16/18 A kérdező kommentje:
A többi válaszoló meg nem is értem miről beszél vonatjegy árakat illetően. Nem hallottatok még a diákbérletről?
2015. júl. 28. 17:16
 17/18 A kérdező kommentje:
17:15- Hát addig beülök egy kávézóba, étkezdébe. Az ilyen helyeken is szokott free wifi lenni. A vonatos utazás meg csak jó ha végigalszom, legalább nem tűnik soknak az utazás, magántanárhoz úgyis fogok járni.
2015. júl. 28. 17:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Én kolis voltam jó ideig, ha nyüzsi van, ugyanúgy be tudsz ülni egy kávézóba, könyvtárba...
2015. júl. 28. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!