Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Napi 5 óra utazást ki lehet...

Napi 5 óra utazást ki lehet bírni?

Figyelt kérdés
120 km-re lakom az egyetemtől, kollégiumot nem kaptam, most várólistán vagyok, albiba meg nem szeretnék menni. Most leszek harmadéves földrajz-biológia tanárin, lehetőség szerint próbálom úgy összeállítani az órarendet, hogy pár tárgyat előre veszek, szerencsére a gyakorlatok is délelőtti időpontokban vannak. Nem dúskálok pénzben, a szüleim is inkább a házfelújításra koncetrálnának, 15-20 ezerért még vállalnám az alkalmazkodást, de 70-80 ezerért havonta albi esetében kicsit sokallom. Ki lehet bírni ezt egy félévig napi 5 óra buszos utazást? A busz 7 órakor indul, 9:30-re ér be, haza 16:45-kor indul, s 19 óra körül van otthon, hétfőtől csütörtökig.
aug. 6. 23:20
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
A levelezőn is gondolkoztam.
aug. 6. 23:22
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen büfészakon ki lehet bírni de én inkább vásárolnék egy ingatlant az egyetemhez közel, majd diplomázás után eladnám.

Így csináltam anno amikor egyetemista voltam és még befektetésnek is tökéletes volt, mert nem csak értékálló de akkor infláció feletti volt az ingatlanárak-emelkedése.

aug. 6. 23:30
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehet ilyet, bele kell szamolni a kesest ami gyakori. Nem beszelve arrol milyen faradt leszel. Esetleg albi es csak szobat veszel ki?
aug. 7. 00:05
 4/15 A kérdező kommentje:
Hát, max valami panzió. Szerződést nem akarok aláírni, mert várólistán általában felveszik az embert.
aug. 7. 00:21
 5/15 anonim ***** válasza:
81%

Nincs esetleg egy olyan albérlet, ahol ismerőseid laknak és beférnél?

Nem is feltétlenül minden éjszakára, csak heti 1-2x, hogy tudj rendesen pihenni.

Az én időmben volt egy srác, aki úgy lakott a haverjaival, hogy a tulaj nem tudott róla 😀

5 vagy 6 srác bérelte hivatalosan az albit, az nem tűnt fel neki, hogy plusz egy fő cuccai ott vannak, ha meg néha össze is futottak, simán azt hitte, hogy valakihez feljött a haverja. Az alvást úgy oldották meg, hogy ha az eredeti bérlők közül valaki hiányzott (barátnőnél aludt, beteg volt,gyakorlatra ment stb.), akkor az ő ágyában, ha pedig maximum létszám volt, akkor a kádban 😁 aludt...

aug. 7. 01:15
 6/15 anonim ***** válasza:
42%

Csináltam hasonlót.

- Nem mindegy, hogy tudsz-e aludni, tanulni, enni a járművön.

- Legyen alkalmi "menedék"! Egy haver, akinél alhatsz, vagy annyi pénz, hogy ha kell 1 éjszakát valahol alhass, ha lekésed a járatot vagy valami!

- Vegyél kocsit! Valami fostalicskát.

- NŐ!!! Én 1 év után a barátnőmhöz költöztem. Saját lakása volt.

Vagy "alvós meló". Pl. Éjjeliőr egy irodaházban. Így pénzért alhatsz. Csináltam egyetem alatt!

aug. 7. 01:21
 7/15 anonim ***** válasza:
84%
Munkásszálló? Nővérszálló? Sok ad ki ÁGYAT is!
aug. 7. 01:23
 8/15 anonim ***** válasza:
81%
Elvileg ki lehetne bírni, de nehezen. Nem beszélve, hogy mennyire fáradt lennél tőle, és főleg mennyi időt venne el a napjaidból. +Amíg készülődsz, és elmész a buszállomásig, vagy késés. Télen, hideg van, ősszel esős, saras minden. Persze sokan ingáznak az iskoláig, egyetemig, munkahelyig, de nem ennyit. Én nem vállalnám be, de te tudod.
aug. 7. 01:39
 9/15 anonim ***** válasza:
aug. 7. 01:43
 10/15 A kérdező kommentje:
Hát, akkor marad a diákhitel. Most kb 1 millió van a számlán. Nem akartam hozzányúlni, de talán jobb lesz így. Az egészség többet ér.
aug. 7. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!