Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy orvostanhallgató mennyiből...

Egy orvostanhallgató mennyiből él meg nagyjából havonta?

Figyelt kérdés

Sziasztok! nagy valószínűséggel szeptembertől a Semmelweisre fogok járni, általános orvosi képzésre. Szerintem biztosan fel fognak venni koliba (nagyon messze lakom).

Nem vagyok nagy igényű, inkább a tankönyvek/megélhetés költségei érdekelnének.

köszönöm a válaszokat!

2024. jún. 29. 01:06
 1/4 anonim ***** válasza:
12%

Egyrészt a diákhitel fedezi ezen, egyébként sok esetben minimális költségeket, másfelől pedig te is vállalhatsz részmunkaidős állást.

Amúgy amíg el nem végzed, nem tudom, pontosan mennyit kereshetsz.

2024. jún. 29. 06:04
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Sobotta kapásból 50eFt

A megélhetés annyiba kerül (kaja, pia), amennyire meg tudod fogni az igényeid. Ha igényed van heti 2x pizzát rendelni vagy elmenni valami trendi vendéglátóba, akkor 10eFt/nap simán elmegy a semmire. Ezt alapul veszed, a közvetlen megélhetésed, főleg, hogy bulizni egy egyetemistának """kötelező""", 200-300e simán el fog menni.

Ha van önfegyelmed, ennek a töredékéből is meg lehet élni

Bár vannak elgondolkodtató jelek...

2024. jún. 29. 06:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan Pécsre járok, de tankönyvet sose vásároltam, mindent kölcsönzök. Nálunk a könyvtárban van elég példány, illetve egy csomó könyv megtalálható már online is. Van néhány jegyzet amit muszáj megvenni, de az általában max 5-10 ezer Ft/félév és ha már nem kell tovább lehet passzolni, így tudod forgatni a pénzt.

A többiben nem igazán tudok segíteni, mert a pesti árakkal nem vagyok tisztában. Én az 50 ezres ösztöndíjból általában ki szoktam jönni, de ugye nálunk nem kell kolit fizetni, meg azért Budapesten biztos drágább minden.

2024. jún. 29. 10:57
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! kedves első válaszoló, szeretném elkerülni a diakhitelt.
2024. júl. 1. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!