Tanulási nehézség, motiváció hiány? Mi lehet a baj? (harmadéves orvostanhallgató)
Most vagyok harmadéves az orvosin, már csak a kórélettan vizsgám hiányzik, ami szóbeli lesz. Már majdnem egy hete készülök rá, de mégsem tudok semmit. Csak ülök egész nap a tételek felett és vagy nézek ki a fejemből vagy előkerül a telefonom.. de hiába próbálok tanulni nem igazán sikerül. Aztán elkezdek stresszelni h megint mennyi időt elb.sztam a semmivel és csúszok a tételeimmel, aztán lehetetlen lesz behozni a lemaradást és bukás lesz. De közben meg amikor próbálom rávenni magam h tanuljak akkor nem megy. Csak addig jegyzem meg az adott tételt amíg tanulom, pl.: délutánra már nem emlélszek rá, és ez is nagyon bánt, pedig évközben azért próbáltam tanulni rendesen. Közben persze azért is hiányzik a motivációm mert nagyon nem érdekel amit tanulok, szivesebben tanultam pl.: mikrobioszt, az legalább érdekelt valamennyire.
Nem tudom mit tehetnék, hogy valahogy felpörgessem/összeszedjem magam így vizsga előtt 1 héttel, hogy sikerüljön, tanácstalan vagyok:(
Persze szeretném, hogy sikerüljön, mert a kövi félévben/évben már sok olyan tárgy lesz ami igazán érdekel, de most rettentően szenvedek a kórélettannal és félek h emiatt megbukok... Tudom azt is, hogy csak rajtam múlik, h leülök-e és megtanulom, csak egyszerűen úgy érzem ezzel a tárggyal, hogy ez nem megy.
Hol tanulsz? Rossz élményeid vannak? Ezek szerint eddig is minden vizsgán átmentél, ami már szép teljesítmény
Lehet hogy csak kimerültél
Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy ki vagy égve. Nincs esetleg lehetőséged kesőbbre tolni a vizsgát (akár csak egy nappal) és tartani egy napos vagy fél napos szünetet?
Nekem ez például szokott segíteni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!