Tényleg büfészakot végeztem?
Szerintem az, aki bármelyik szakot lebüfészakozza, az meg is érdemli, ha ő is megkapja.
Az meg abszurd, hogy egyeseknek még mindig nem esett le, vannak pozíciók, ahová nincs konkrét egyetemi végzettség, mégis rendszerint elvárják a diplomát, másrészt statisztikailag bizonyított, hogy a diplomások általában hatékonyabban dolgoznak. És jegyezzük meg, bármilyen filológiai, társadalomtudományi stb. ismerettel csak gazdagszik az ember: nem minden arról szól, milyen munkát fogsz végezni. Mégis, sokszor nem nem szakmába vágó "soft skillek" azok, amelyek kiemelnek valakit a munkakörén belül.
Innentől kezdve nincs semmi létjogosultság leszólni azt, ha valaki bölcsész diplomával adminisztratív munkát végez. Mondom ezt úgy, hogy IT-területen dolgozom.
Tehát jó lenn befejezni ezt a büfészakozást, mert borzasztóan primitív.
Hol is kezdjem...
1. Nem büfészak, több munkahelyet is betölthetsz vele a közigen belül (meg ott ahol "ja mindegy csak legyen 1 diplomád" állásokat) még jegyző is lehetsz ezzel a diplomával. Büfészakokkal általában nem lesz munkád, ezzel igen.
2. A szakot szerintem 2 ok miatt nézik le:
Az első a nagyon gyenge fizetés, most már - ahogy írtad - tényleg lettünk a legalja és ez nem fog változni szerintem, mert nem érdeke senkinek és mi nem is tüntethetünk...(talán a NAV aminél normálisnak mondható a fizetés, önkori/kormányhivatal nem)
A második ok az, hogy nem fogják fel, hogy ez egy jogi végzettség a közigazgatásra fókuszálva, ezt csak az érti aki tanulta, többségnek "marika a hivatalban nem csinál semmit" jön le...
3. Ha az egészet nézem valóban nem lenne szükség erre a diplomára a munkavégzéshez a mezei ügyintézőnek, de szerintem is jobb, ha az ember jobban megtanulja az egészet, betanított munkásként a "jah, mi ezt így csináljuk" azt kiderül, hogy nem is jó, vagy változik egy jogszabály és azt se tudja hol keresse/nézzen utána az illető.
Kb ennyi, azért valahol remélem, hogy valakinek a kormányban lesz egy rokona, aki addig böködi azt akit kell, hogy végre kapjunk emelést... Önkori/Kttv 2008 óta változatlan a bértábla, elég nevetséges nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!