Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg büfészakot végeztem?

Tényleg büfészakot végeztem?

Figyelt kérdés
Egyesek belém szoktak állni, hogy közigazgatás-szervező végzettségem van és a büfészak. De miért? Szerintem inkább mondjuk a szabad bölcsészet lenne büfészak. De a közigazgatásra egy államban szükség van. Mert a törvényeket végre kell hajtani. Engedélyeket kell adni/bevonni, tevékenységet engedélyezni/betiltani, ellátásokat állapítani meg stb. Ellátni minden hatósági feladatot. Panaszoltam itt gyakorikérdéseken, hogy miért van az, hogy mi vagyunk a diplomások közül most már legalul? Eddig a tanárok voltak, vagy legalább is egy szinten voltak velünk, de most már ők is sokkal jobban keresnek nálunk. Ez normális? Mi miért nem kapunk béremelést? 27 évesen, 3 és fél év után netto 275 ezret keresek kormányhivatalban (2020-ban netto 200 ezerrel kezdtem, majd 2022-ben netto 230 ezerrel, 2023-ban pedig netto 275 ezerre emelték a fizetésem) és egy kezdő tanár pedig netto 330 ezret.

jún. 11. 13:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
11%
Pedig a 2-nek teljesen igaza van. A bufeszak csak alibi, sok haszna nincs. Es ez a lenyege. Rendszerint hakni csak az egesz. Hogy Ilonka is be tudja mutatni a “diplomajat” a falujaban. 🤫😉🤷‍♀️
jún. 11. 16:39
 12/18 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem az, aki bármelyik szakot lebüfészakozza, az meg is érdemli, ha ő is megkapja.

Az meg abszurd, hogy egyeseknek még mindig nem esett le, vannak pozíciók, ahová nincs konkrét egyetemi végzettség, mégis rendszerint elvárják a diplomát, másrészt statisztikailag bizonyított, hogy a diplomások általában hatékonyabban dolgoznak. És jegyezzük meg, bármilyen filológiai, társadalomtudományi stb. ismerettel csak gazdagszik az ember: nem minden arról szól, milyen munkát fogsz végezni. Mégis, sokszor nem nem szakmába vágó "soft skillek" azok, amelyek kiemelnek valakit a munkakörén belül.

Innentől kezdve nincs semmi létjogosultság leszólni azt, ha valaki bölcsész diplomával adminisztratív munkát végez. Mondom ezt úgy, hogy IT-területen dolgozom.

Tehát jó lenn befejezni ezt a büfészakozást, mert borzasztóan primitív.

jún. 11. 17:59
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

Hol is kezdjem...

1. Nem büfészak, több munkahelyet is betölthetsz vele a közigen belül (meg ott ahol "ja mindegy csak legyen 1 diplomád" állásokat) még jegyző is lehetsz ezzel a diplomával. Büfészakokkal általában nem lesz munkád, ezzel igen.

2. A szakot szerintem 2 ok miatt nézik le:

Az első a nagyon gyenge fizetés, most már - ahogy írtad - tényleg lettünk a legalja és ez nem fog változni szerintem, mert nem érdeke senkinek és mi nem is tüntethetünk...(talán a NAV aminél normálisnak mondható a fizetés, önkori/kormányhivatal nem)

A második ok az, hogy nem fogják fel, hogy ez egy jogi végzettség a közigazgatásra fókuszálva, ezt csak az érti aki tanulta, többségnek "marika a hivatalban nem csinál semmit" jön le...

3. Ha az egészet nézem valóban nem lenne szükség erre a diplomára a munkavégzéshez a mezei ügyintézőnek, de szerintem is jobb, ha az ember jobban megtanulja az egészet, betanított munkásként a "jah, mi ezt így csináljuk" azt kiderül, hogy nem is jó, vagy változik egy jogszabály és azt se tudja hol keresse/nézzen utána az illető.

Kb ennyi, azért valahol remélem, hogy valakinek a kormányban lesz egy rokona, aki addig böködi azt akit kell, hogy végre kapjunk emelést... Önkori/Kttv 2008 óta változatlan a bértábla, elég nevetséges nem?

jún. 11. 20:02
 14/18 anonim ***** válasza:
49%
Mit számít, hogy büfé szaknak hívjuk vagy sem ? 270 ezret lehet vele keresni. En ebből megelni sem tudnék.
jún. 12. 05:59
 15/18 anonim ***** válasza:
25%
13: minek emelés ha ennyiért is csináljátok? Ha nem tetszik ott a versenyszfera.
jún. 12. 06:01
 16/18 A kérdező kommentje:
Sztrájkolni miért nem sztrájkolhatnánk? Az egy alkotmányos alapjog.
jún. 12. 10:51
 17/18 anonim ***** válasza:
54%
Őszintén szólva én is elgondolkozok ezeken néha, hogy látatlanba becsmérlik az emberek néha elég éles hangon úgy a másikat, hogy nem ismerik, meg leszólnak más szakokat azért, mert jelenleg az övé a sláger és azzal már nem tudom mennyiket keresnek, arról nem is beszélve, hogy lószart nem tudnak se a szakról, főleg nem a szakmáról.... De elgalább megtanították integrálni matekból...Én mérnökin tanulok levelezőn, és a nehézségek ellenére néha még élvezni is tudom, magát amit tanulok pedig szeretem. Nem tudom elképzelni, hogy csak a pénz miatt tanuljak valamit. Szerintem akik leszólnak sokszor (persze nem mindig, lehet csak simán seggfej az illető) egy megkeseredett gyoker, aki elment valamit tanulni pénzért amit igazából nem tud élvezni. Aztán szépen lassacskán rájönni, hogy ez maradt az egész életére, elég szar érzés lehet, szóval az ilyenekben én mindig gyanítok egy jó nagy adag frusztrációt, ami az amolyan "rendes szakmákkal" jár...
jún. 13. 15:13
 18/18 anonim ***** válasza:
69%
Igen. Én azt javaslom, hogy képezd át magad. Menj el levelezőre, végezz el valami gazdasági szakot vagy tanulj szakmát.
jún. 17. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!