Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg büfészakot végeztem?

Tényleg büfészakot végeztem?

Figyelt kérdés
Egyesek belém szoktak állni, hogy közigazgatás-szervező végzettségem van és a büfészak. De miért? Szerintem inkább mondjuk a szabad bölcsészet lenne büfészak. De a közigazgatásra egy államban szükség van. Mert a törvényeket végre kell hajtani. Engedélyeket kell adni/bevonni, tevékenységet engedélyezni/betiltani, ellátásokat állapítani meg stb. Ellátni minden hatósági feladatot. Panaszoltam itt gyakorikérdéseken, hogy miért van az, hogy mi vagyunk a diplomások közül most már legalul? Eddig a tanárok voltak, vagy legalább is egy szinten voltak velünk, de most már ők is sokkal jobban keresnek nálunk. Ez normális? Mi miért nem kapunk béremelést? 27 évesen, 3 és fél év után netto 275 ezret keresek kormányhivatalban (2020-ban netto 200 ezerrel kezdtem, majd 2022-ben netto 230 ezerrel, 2023-ban pedig netto 275 ezerre emelték a fizetésem) és egy kezdő tanár pedig netto 330 ezret.

jún. 11. 13:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
39%
Tényleg.
jún. 11. 13:32
 2/18 anonim ***** válasza:
32%
Nem! A kommunikacio, a media es tarsai a bufeszakok. ;-)
jún. 11. 13:34
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Ha szereted amit csinálsz, el tudtál vele helyezkedni, akkor nem büfészak. A fizetés már más kérdés, de szerintem ne foglalkozz ezzel ha valaki ezt mondja
jún. 11. 13:37
 4/18 anonim ***** válasza:
47%
Hàt egy egész szektort kizàrsz vele....
jún. 11. 13:56
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is büfészakos szociológius vagyok, nettó 300-at keresek, de egyébként szeretem a munkám és hétfő-péntek kivételével nem szakadok meg, akkor eszem és pisilek, amikor akarok.

Lehettem volna Donáth Anna is milliós fizetéssel, de hát valakinek bejön, valakinek meg nem.

Nagy divat, hogy jól lebüfézd a másikat, hallottam már sebészt is szidni a hülye belest, hogy az nem is csinál semmit.

Egy műkörmös nem tanul annyit, mint bármelyik büfédiplomás, őt mégsem cseszteti senki, sőt, nála beszélik ki, hogy az Icu csak holmi film szakon tanul, höhö mi az.

jún. 11. 14:04
 6/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem léteznek büfészakok.
jún. 11. 14:14
 7/18 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem igen, többségében olyan munkaköröket lehet ezzel betölteni amihez teljesen felesleges a diploma, mert csak egyszerű adminisztráció.
jún. 11. 15:55
 8/18 A kérdező kommentje:
Ha ehhez nem kell diploma, akkor jogásznak sem. Mert a jogászoknak is mintájuk van pl egy adásvételi szerződéshez, láttam. Igen nálunk is vannak minták és több esetben valóban csak az adatokat kell átírni rajta, de van több olyan ügy is, főleg másodfokon ahol én dolgozok, ami speciális és nem elég hozzá a minta, jogszabályban kell keresgélni hozzá, jogilag megfogalmazni a döntést. És a mintákat is valakinek először meg kell csinálnia, amit más használ.
jún. 11. 16:09
 9/18 anonim ***** válasza:
23%
Mellesleg az orvosok is minták alapján dolgoznak, mindenre van egy protokoll, a betegek nagy része egy-egy szakmában tök egyforma és a munka jó nagy része gyakorlatilag adminisztráció, kivéve például a sebészetet. Akkor ők miért ne lehetnének betanított munkások? Ha néha jön egy nehéz eset, akkor meg felhívjuk a nagyfőnököt. :D
jún. 11. 16:21
 10/18 anonim ***** válasza:
70%

Talán van egy hajszálnyi különbség aközött hogy egy szakmában használnak mintákat is vagy éppen csak abból áll a napi 8 óra nagy része.

Az orvosos példa meg nettó baromság, de talán ezt a 9-es hozzászóló is tudja. :D Az adminisztráció nagy részét az orvosírnokok végzik vagy háziorvosoknál az asszisztens, mindkettőnél érettségit kérnek, mert kb. szellemi betanított munkák ezek.

jún. 11. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!