PhD-t könnyebben (büfészakon)?
Szia!
Igen, a szarabb egyetemeken könnyebb a PhD fokozat megszerzése is.
Két példa:
1. Amíg a SOTÉ-hoz (illetve már csak Semmelweis Egyetem) tartozott a Testnevelési Főiskola (ekkor már Testneveléstudományi Kar) jókat derültünk rajta, hogy milyen nevetséges, gagyi PhD disszertációk készültek ott, összehasonlítva a SOTE többi karával.
2. A hirhedt "Vargha Zoltán" a nemzetvédelmi egyetemen szerezte a PhD-ját, egy nevetséges disszertációval, és nulla publikációval.
Azóta visszavonták, mert kiderült hogy nincs dilomája.
"Tudom, hogy a PhD a kutatásról és a kapcsolatépítésről szól"
Nem tudom tisztában vagy-e vele, de a PhD képzésnek csak egy (kisebb) része a kutatás. Mellette ugyanúgy kell tárgyakat teljesíteni mint a "sima" diploma esetén, és oktatni is. Ez pedig nem biztos hogy könnyebb/kevesebb lesz, csak azért mert egy kevésbé jó nevű egyetemen csinálod.
#2: "Amíg a SOTÉ-hoz (illetve már csak Semmelweis Egyetem) tartozott a Testnevelési Főiskola (ekkor már Testneveléstudományi Kar) jókat derültünk rajta, hogy milyen nevetséges, gagyi PhD disszertációk készültek ott, összehasonlítva a SOTE többi karával."
Oké, de ez két telejsen különálló terület, függetlenül attól hogy egy intézményben oktatják. A kérdező pedig gazdasági témában szeretne doktorálni. A kérés tehát nem az, hogy a BME közgazdasági szaknál a mucsaröcsögei egyetem kosárfonó doktori iskolája könnyebb-e, hanem hogy a BME közgazdasági szaknál a mucsaröcsögei egyetem közgazdaségi szaka könnyebb-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!