Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogos nem? Híradóba volt...

Jogos nem? Híradóba volt arról szó hogy a felsőoktatást szigorítanák, ha nem sikerült egy vizsga akkor eltanácsolják őket az Egyetemről.

Figyelt kérdés
Sokan felháborodottak a diákok közül, kérdem én minek??, Akkor minek jelentkeznek a feslőoktatásra ha ennek nem tudnak eleget tenni? Szerintem épp ideje ha szigorítanak, úgyis sok h*lye bekerül már az Egyetemre. Köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 25. 18:51
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Én Jogásznak tanulok, de sok helyen látom hogy nem tanulnak vagy csak az a cél hogy egy nyomorék kettest szedjen össze. Azon tényleg változtathatnának hogy a tanárok vegyenek vissza a képükből, De valljuk be aki ezt választotta hogy ő felsőoktatásra akar menni az tanuljon is... Ne csak abból álljon hogy buli és buli... Elvégre aki diplomát akar az szenvedjen megérte. Tudom hogy az orvosoknak is nehéz, meg a mérnököknek... De az akarnak lenni akkor tegyenek is érte valamit. Engem az is felháborított, amikor beszéltem egy csoporttársammal hogy ő kettesig tanul az neki tökéletes hogy ne bukjon meg.
2010. okt. 26. 07:27
 32/45 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, tudom hogy kisbetű de direkt kiemeltem.!
2010. okt. 26. 07:28
 33/45 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy hogy az orvosok hülyék, én azt mondtam hogy sok hülye bejut,Főleg olyan lehetetlen szakokra jelentkeznek hogy utána kell nézzek hogy mit is foglal ez magába, de igen sokaknak csak a diploma kell, megdolgozni érte azt már nem.
2010. okt. 26. 07:48
 34/45 A kérdező kommentje:
Szerinted tanárok csak az egyetemen tanítanak? Dehogy... Mellett még foglalkoznak sok mindennel. Nem kell félteni őket sem.
2010. okt. 26. 07:50
 35/45 anonim ***** válasza:

ok hülye bejut. De akkor a hülyékkel csesszenek ki, meg a lustákkal, ne azzal, akinek esetleg kicsit nehezebben megy.

Attól, hogy neki nem egy évig tart vmit megtanulni, hanem két évig, mert nehezebben tanul, attól még utána nagyon jó orvos/mérnök/jogász lehet belőle.

Azokkal kellene vmit csinálni, akik még csak nem is próbálkoznak...hanem melegedni meg bulizni járnak egyetemre.

2010. okt. 26. 10:42
 36/45 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem meg amíg a szakomon maximum 20 főt engednek át a 120-ból csak azért, mert geodéziából nem lesz elég műszer, addig kapják be a szigorításaikat.
2010. okt. 26. 13:56
 37/45 anonim ***** válasza:
Az, hogy a csoporttársadnak elég a kettes, az téged ne zavarjon. Lehet, hogy lesz olyan vizsgád, amiből neked is elég lesz a kettes. Nem lehet mindent ötösre megtanulni. (Még a legjobb jogásznak sem.) Amúgy az, hogy ő ellébecolta az egyetemi éveket, az látszani fog a diplomáján is. Mert nektek ugyebár minősítve van a diplomátok. Nálunk is volt, hogy nem akarták megadni a srácnak a kettest (igen, jó volt a kettes is... ), mert akkor már túllépték volna a napi limitet.
2010. okt. 26. 15:26
 38/45 anonim ***** válasza:
Ez pont a nehéz szakokról fogja elrettenteni a felvételizőket, például mérnök. Nálunk BME-n is vannak olyan szakok, hogy örül az ember, ha sokadjára átmegy.
2010. okt. 26. 16:27
 39/45 anonim ***** válasza:

Barátbnőm a BME-re jár, ő most másodéves, 2 szakot csinál egyszere (mechatronika és járműmérnök), és megy neki. Nem elsősorban azért, mert egy született zseni, hanem azért, mert akarja, hogy menjen. Itt az akaráson, a tanuláson van a hangsúly.

Ti vállaltátok, csináljátok is becsülettel. A munkahelyeteken sem fog senkit érdekelni, miért nem olyan lett a munka, amilyet kértek tőletek.

2010. okt. 26. 18:38
 40/45 anonim ***** válasza:

Utolsó: Megérthetnéd, hogy ez képességfüggő is.

Nekem is jó jegyeim vannak orvosin, ösztöndíjat is kapok, még sem mondom azt, hogy mindenki hülye, aki már bukott vmiből.

Van aki könnyebben tanul van, aki nehezebben. De teljesen mindegy, ha képes elsajátítani az anyagot olyan szinten, ahogy szükséges.

2010. okt. 26. 18:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!