Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogos nem? Híradóba volt...

Jogos nem? Híradóba volt arról szó hogy a felsőoktatást szigorítanák, ha nem sikerült egy vizsga akkor eltanácsolják őket az Egyetemről.

Figyelt kérdés
Sokan felháborodottak a diákok közül, kérdem én minek??, Akkor minek jelentkeznek a feslőoktatásra ha ennek nem tudnak eleget tenni? Szerintem épp ideje ha szigorítanak, úgyis sok h*lye bekerül már az Egyetemre. Köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 25. 18:51
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Ha lesz állásod, akkor igen. Sajnos ez ma már lottó szintű dolog - vagy lesz, vagy nem lesz. Ha műszakis vagy, akkor nagyobb az esélyed, mint pl. egy bölcsésznek.

Én nagyon jól érzem magam, mikor sikerülnek a vizsgáim (eddig mindegyik sikerült), és tudom, hogy büszke rám a családom, ők is örülnek velem együtt.

2010. okt. 25. 21:18
 22/45 anonim ***** válasza:
40%
Nincs igazad kedves kérdező. Látszik a soraidon, hogy még életedben nem tetted be a lábad felsőoktatási intézmény kapuján vagy állati nagy mázlista vagy. Sokszor nem csak az számít, hogy mennyit tanultál. Nekem volt nem egy vizsgám, ahol nem azért buktam meg mert nem tanultam, hanem mert "nem maradt az asztalon a dolgozatom". Mással ugyanis nem tudom azt magyarázni, hogy rengeteg tanulás mellett kedden írok egy karót, majd csütörtökön megírom ugyanazt a vizsgasort (nem tanultam már többet rá kedd-szerdán), amire jelest ad a tanár. 1-2 jegy különbséget el tudok képzelni de ez?! De volt olyan tanárom is, aki előre közölte, hogy nála nem két zh van és egy uv, hanem 2 zh és 3 uv. Előre megmondta, hogy a két zh-n és az első 2 uv mindenkit meg fog buktatni (be is tartotta a szavát) és csak a 3. uv-n engedte át az emberek felét 6 db uv-csekk és egy hibátlan dolgozat ellenében kettessel. Volt még nem egy ilyen eset, szóval nem csak a diák hibája lehet az, ha megbukott.
2010. okt. 25. 21:24
 23/45 anonim ***** válasza:
Ja, és a diákok sarka mellett a tanárokéra is rá kéne lépni, ettől függetlenül a tervezet helyes.
2010. okt. 25. 21:26
 24/45 anonim ***** válasza:
Szerintem jogos ez a szigorítás, pedig matek szakra járok, azért 4=2*2 vizsgalehetőség, valljuk be, nem kevés. Soha nem volt még szükségem ennyire, remélem, nem is lesz. Pláne, ha tudod, hogy csak két lehetőséged van félévente, hidd el, rengeteg egyetemista jóval a saját korlátai alatt teljesít. Nem árt, ha van ami segít, hogy kihozd magadból a legjobbat.
2010. okt. 25. 21:30
 25/45 anonim ***** válasza:
25%

Szia!

Nem a felsőoktatáson kéne szigorítani, hanem a felvételin. Én gépészmérnöknek tanulok, és hidd el, szívunk így is eleget. Volt olyan csoporttársam, akinek a vizsga szóbeli részét kellett csak letennie az írásbelit pedig nem, megajánlott ötösért ment. Erre kivágta a tanár egyessel. Nekem ne mondja senki, hogy egy kettest nem tudott összeszedni, ha előtte majdnem hibátlan zh-kat írt.

Amúgy az egyetemen még mindig kisbetű.

2010. okt. 25. 22:06
 26/45 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel az a baj, hogy pont azokat az embereket szívatnák meg, akik nehéz szakra járnak és alapból rengeteget güriznek. A sok láblógatós nevenincs szakos meg ugyanúgy elvan.

Nálunk orvosin bizony elég sok emberrel előfordul, hogy csak az utolsó dékáni méltányossági vizsgán megy át úgy, hogy egész nyáron tanul.

És nem azért, mert lusta, vagy hülye, hanem mert iszonyat sok az anyag, iszonyatosan nehéz és még a tanárok is szívatnak.

Nálunk 3 vizsgalehetőség van + 1 tárgyból lehet dékáni engedéllyel +1-szer vizsgázni, de csak akkor, ha az összes többi tárgy sikerül.

De pl meg van szabva, hogy ahhoz, hogy elkezdjük a harmadik évfolyamot (a preklinikai modult), ahhoz meg kell lennie a teljes alapozó modulnak.

Ha egy tárgy nincs meg, alapból egy év csúszás, mivel keresztféléves tárgyak sincsenek.

Ha pedig vki több, mint egy évet csúszik vki, a maradékot fizetnie kell...

Szerintem ez pont elég szívás, nem kell nagyobb szigor.

2010. okt. 25. 23:15
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Aki vállalta, csinálja! Elhiszem, hogy nehéz, de tanulni kell, és a tanárokat is szabályozhatnák, mert valóban vannak olyanok, akik nem tudás alapján osztályoznak. A szigorítás pedig legyen meg, és szünjenek meg a nevenincs szagok.
2010. okt. 25. 23:25
 28/45 anonim ***** válasza:
36%
Azért tényleg érdekelne, hogy akik habzó szájjal mondják, hogy igenis szigorítsanak, azok milyen szakon vannak...
2010. okt. 25. 23:54
 29/45 anonim ***** válasza:
36%

Én voltam a korábbi gépészmérnök:

Rendben, hogy szűnjenek meg a nevenincs szakok, legyen kevesebb a jogász/kommédiás stb... de ne azokkal csesszenek ki, akiknek elég nehéz úgyis. Akik a még nagyobb szigor mellett érvelnek, csináljanak már végig egy orvos/építész/építő/mérnök félévet. Mikor hajnalba nyúlóan rajzol az ember, és nem azért, mert tegnap este reggelig tombolt a dizsiben, hanem, mert két éjszaka volt, mire rájött, hogy mit hogyan kell kiszámolni, harmadnap szaladt konzultálni, akkor áthúzzák az egészet, még egy nap mire újra megcsinálod, utána megrajzolod, és azon a hajnalon csendesen imádkozol, hogy ne dobják vissza azt a rajzot, ami akkora, hogy az egyik lakótársadnak ki kell költöznie a lakásból, hogy elférjetek. És amikor a Matematika Tanszék előtt vársz a szigorlati eredményedre, halál sápadtan, szakad rólad a víz, mert tudod, hogyha ez nem jön össze, akkor nem tudsz szakirányt felvenni és maradhatsz egy évvel tovább. (ami plusz pénz meg idő, és így is a nyarat a szalag mellett töltötted.)

Nem akarok mártír lenni, ezt vállaltam, és élvezem, minden örömével-bánatával együtt. Csak könyörgök: ne csesszenek ki jobban velünk.

2010. okt. 26. 00:08
 30/45 anonim ***** válasza:

23:54

Matek szakos vagyok.

2010. okt. 26. 02:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!