Romániában élek. Sajnos nem sikerült a román érettségim, ám a többi igen. Magyarországon érettsegizhetnék e angolból?
Ne variálj - hanem tanulj és tedd le a pótérettségit!
Magyarországon is tudást várnak el a sikeres érettségihez, úgyhogy csak elbonyolítanád a témát.
Én ismerek olyat, aki fizika érettségin 9-est írt, románból meg 3-ast. Ment jövőre is, s akkor is 3-ast írt. De én is pl biológiából 9,60-t írtam, románból meg 5,70-et. Nem a tanulással van a baj.
#kérdező
Érettségizni lehet Magyarországon is kb bármiből, csak azt nem tudom, hogy hogyan számolják így a sikeres érettségit a te esetedben. De "Diploma de bacalaureat"-ot biztos nem lesz, amit Romániában szoktak kérni érettségit igazolni.
2 osztálytársaim is csinált úgy (2020-ban), hogy emelt érettségit tettek 1-2 tantárgyból (matek, illetve történelem és magyar) Magyarországon, mert oda akartak egyetemre menni, arra meg kötelező volt a minimum egy emelt, ami nálunk nincs.
A kérdés itt inkább az, hogy miért kell az érettségi. Egyetemre? Mert akkor a kiszemelt egyetemet kellene inkább kérdezni, hogy ez járható út-e. Vagy csak hogy legalább érettségid legyen, azért kell?
Nagyon köszönöm a válaszod 6.
Egyetemre szeretnék beiratkozni sok idő eltelte után.
7
Akkor főleg kérdezd meg az adott egyetemen, mert az iratkozás alapból máshogy van a Romániában végzetteknek s a máshol végzetteknek. Neked ez meg nagyon megvariálja.
Engem erdekelne hogy miert buktatjak meg a magyarokat romanbol?
A tanarok bunkoak a magyarokkal?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!