Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Romániában élek. Sajnos nem...

Romániában élek. Sajnos nem sikerült a román érettségim, ám a többi igen. Magyarországon érettsegizhetnék e angolból?

Figyelt kérdés

2024. jan. 21. 19:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

9

Azoknak a tanároknak, akik tanították a diákokat semmi közük sincs azokhoz, akik javítják az érettségiket. Az érettségi megírása után leragasszák a lapokon a neveket, borítékolják, s viszik el kukutyinba egy random tanárnak javítani.

Így történik, hogy a magyar diákok érettségijét, akiknek az egy idegen nyelv, egy román tanár javítja, aki szintén románokat tanít, akiknek az az anyanyelvük. Ha még eltekintünk a szándékos rosszindulattól, hogy még azért is lepontoznak, mert látják a fogalmazáson, hogy ezt nem egy román írta, még akkor se lehet jó jegyre számítani. Vagy te úgy gondolod, hogy németből, franciából, stb (direkt nem angolt írtam, mert az a magyaroknak sokszor jobban megy, mint a román, hiába hogy kevesebbet tanulták) tudnál írni egy magyar érettségi szintű vizsgát? Tudnál szép irodalmi nyelven fogalmazni oldalokon át xy megadott műről?

2024. jan. 23. 17:40
 12/17 anonim ***** válasza:
26%

A tsnulság az, hogy tanuld meg az orszag nyelvet ahol szulettel, felnottél es elsz.

18 ev alatt nem olyan nehez.

2024. jan. 23. 21:05
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

9 es vagyok.

Nem rosszindulatbol kerdeztem…

11 es koszonom szepen

Azert kerdeztem mert nyilvan mindenkinek az jut eszeben hogy a az ott elo magyarokat megkulonboztetik lenezik stb..

Ezert kerdeztem .. nyilvan nem kerdezem azt h rosszindulatbol b*sznak ki a diakokkal…

2024. jan. 25. 09:20
 14/17 anonim ***** válasza:
78%
Lehet egyeseknek meglepő, de a román nyelvet is egy magyar tanar tanitja, aki szinten ninxs a helyzet magaslatán.
2024. jan. 25. 11:21
 15/17 anonim ***** válasza:
83%
Kiegészítesnek, aki jol megtanult romanul, az nem az iskolanak köszönheti, hanem a környezetnek.
2024. jan. 25. 11:26
 16/17 anonim válasza:
100%

Tudom, hogy rém felesleges a válaszom, nem is a kérdésre válaszolok, de szeretnék reagálni, hogy egy kicsit láss mást is sztereotípiákon én a beszűkült magyar gondolkodáson túl...

Én Budapesten születettem, ott éltem 24 évet, de 1,5 éve élek Brassóban (munka, hosszú történet, de valószínű itt maradok).

Az az igazság, hogy amilyen az adj isten, olyan a fogadj isten. Engem rohadtul nem néznek le, nem különböztetnek meg sehol. Igaz, én úgy is állok hozzájuk. Azért választottam Brassót, mert szeretem Romániát és a románokat, abszolút elfogadom a történelmet, a kultúrájukat, őket, szeretem a nyelvüket stb, és nyilván ez látszik is rajtam. Nem tudok még románul, de alapvető kifejezéseket megtanultam már a legelején, és nekem alap, hogy pl Nagyváradon is románul köszönök ha belépek egy boltba, nincs az arcomra írva a trianonfájdalom, meg a beszűkült nagymagyar gondolkodás.

Én csak románokkal barátkozom itt, a magyarokat messziről kerülöm, mert az erdélyiek is ugyanolyanok, mint az anyaországiak, én meg nem szeretem a magyar mentalitást.

Anno tizenéves koromban Pesten (kőbányán, ott sok Romániából az anyaországba költözött magyar él) volt egy ilyen család szomszédunk, akik azért többek között azért költöztek Pestre, mert abszolút nem tudtak beilleszkedni Romániában, állításuk szerint őket is folyton b...tatták a románok... Hát hamar rájöttem, miért, miután megismertem őket 😅 Nyomták persze a tipikus áldozat mentalitást, magukba sosem néztek volna. Az ilyet én is lenézem, nem csak a románok. Ja, amúgy Pesten is b...tatták őket, Magyarországról is továbbáltak.

2024. jún. 4. 01:27
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

#16,

Koszonom. En is ezt vallom, igy latom, de engem mindig lepontoznak. Kaptam a “budos olah “ priviket is 😂

Jo latni itt az intelligens hozzaallasodat.

2024. jún. 4. 11:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!