Szerintetek érdemes manapság tanárnak lenni?
Kiskorom óta tanár szeretnék lenni, nem tudom miért, de ha valaki megkérdezte, hogy mi szeretnék lenni ha nagy leszek, mindig mondtam hogy tanár.
Viszont manapság a tanárok helyzete elég rossz, de szerintetek attól függetlenül érdemes lenne?
Persze, voltak más elképzeléseim a jövőre nézve, szerettem volna ügyvéd vagy akár pszichológus is lenni de végül mindig visszatérnem a tanárhoz.
Jó még manapság ez a szakma? Vagy hanyagoljam?:)
20
De megint a 250-et fújod, mikor most emelték meg 350-re a kezdőbért. Ne a tavalyi vagy az 5 évvel ezelőtti tapasztalataidat írd le.
Pont beszéltem két tanár ismerősömmel is, hogy milyen jó ugye, hogy 350-et már egy kezdő tanár is megkeresi januártól. Erre pofán röhögtek, hogy ja, hát amúgy ők ennél többet keresnek már most is. :D
Akkor miről beszélünk? És mondtam ezt nekik én a 250 ezres nettómmal...hogy de örülök nekik. Erre ja, hát ez nem ér semmit, mert már régóta nettó 400 fölött keresnek, csak azt hitték megemelik ezt 5-600-ra...
400 felett keresnek másodállással, igen :D te is vállalhatsz, hajrá.
Azért ‘fújom’ a 250-et, mert én annyit kerestem. Már nem vagyok tanár 😅 igen, láttam hogy kerek 14 napja akkor most már 350-et keresnek, csak hogy megnyugodj. Na
350 nettó, ez tényleg álom egy átlag diplomásnak, ne nevetessetek már! A gyártósoron többet kapnak. Diplomás kezdő bér több. Milyen jó is ez, így már egy egyedülálló anya ki tudja fizetni a rezsit, meg etetni is tudja a gyerekeit, másra nem futja, de ez már belefér. Egy kezdő katona 8 osztály+10 hónap képzéssel többet kap, főleg, hogy vannak juttatásai, míg a pedagógusoknak nincsenek. Nincs szabad sztrájk joga, nincs szólásszabadsága, ez a fizetés, bármi rosszat tesz a tanker szemében, csökkenthető, nincs szabad tankönyv választása, van viszont ingyen túlóra, ingyen felkészítés ünnepségre, versenyre, ahova ingyen el is kísérheted a diákot. Van extrém sok, totál felesleges papírmunja, óriási elvárások, eszközhiány, egyre több spéci igényű gyerek, akikről segéd fogalmuk nincs.
Az utolsó szakma ebben az országbab, ahova menni szabad, mert jelenleg éhen halsz tőle, de lehetva lelkedet hamarabb megöli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!