Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes manapság...

Szerintetek érdemes manapság tanárnak lenni?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta tanár szeretnék lenni, nem tudom miért, de ha valaki megkérdezte, hogy mi szeretnék lenni ha nagy leszek, mindig mondtam hogy tanár.

Viszont manapság a tanárok helyzete elég rossz, de szerintetek attól függetlenül érdemes lenne?

Persze, voltak más elképzeléseim a jövőre nézve, szerettem volna ügyvéd vagy akár pszichológus is lenni de végül mindig visszatérnem a tanárhoz.

Jó még manapság ez a szakma? Vagy hanyagoljam?:)

jan. 9. 21:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Folyt:

Ja, a pénz tényleg elég rossz... Nekem is van még mellékállásom.

Viszont az is lehet segítség, ha tudod, hogy szülők tudnak majd rajtad segíteni.

jan. 11. 22:42
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Idén januártól átlag nettó 350-400 között lesz minden tanár (innen indul, erre még jöhetnek rá pluszok).

Az évek elteltével nem nőnek annyira jelentősen ezek az összegek egyelőre, de már az is jó, hogy nettó 240-260-ról 350 lett.

Megmondom őszintén, hogy a legtöbb diplomás ennyit keres, aki nem menedzser, mérnök, orvos, a többi csak áltatás.

Nekem ennél többet csak egy szaktársam keres, 5 éve diplomáztunk. Szóval amúgy értem én, hogy alul vannak fizetve a tanárok, de mások nincsenek? Én is két helyen dolgozok, az egyik a saját vállalkozásom. Így van meg a havi nettó 6-700.

Szóval ha valaki tanár akar lenni, akkor legyen. Elmehet mérnöknek is és utálhatja.

jan. 12. 19:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát oké, csak nem mindegy hogy home officeban keresek 400 000-et hanem egy iskolában, ahol rengeteg a felelősség, lefárasztanak, és órákra is kell készülni meg kb. az egész délutánjaidat rááldozni.
jan. 12. 21:43
 14/23 anonim ***** válasza:
22%

13

De igen, valakinek mindegy, mert szereti amit csinál. Lehet lepontozni, de kereshet egy gépészmérnök 800-at, én meg csak nettó 350-et (mint jelenleg egy tanár), én még se mennék gépésznek, mert boldog vagyok abban, amit csinálok. Egyébként én is ennyit keresek, nem tanár vagyok, csak egy jelentéktelen diplomával rendelkező, szakmájában elhelyezkedett alkalmazott, aki szereti amit csinál.

Tudom sok embernek nehéz felfogni, mert a pénz boldogít titeket csak.

Eddig is mentek sokan toanárnak, hogy 220 volt a kezdőbér, utána meg 260, most 350, de még így se menjen senki. Tök jó felfogás végülis.

Na ennyi a különbség munka és hivatás között. Hogy valaki leéli úgy az életét hogy a szenvédélyének adta és végig élvezte. :)

jan. 13. 08:47
 15/23 anonim ***** válasza:

14, oké. Én meg tanár voltam, és szerettem tanítani. De meg kellett hozni egy racionális döntést.

A jelenlegi munkahelyemen is jól érzem magam, és nem kell a pénz miatt szoronganom. Ennyi.

Hiába emelték meg, ha közben folyamat az albérlet, utazás, élelmiszer árak is növekednek.

jan. 13. 11:14
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

15

Érdekes, hogy más 250-ből is megél, nem?

Nyilván ha 300-at keresel, egy idő után az sem, ha 500-at az sem, ha 800-at az sem elég. Aki mindig oda alakítja az igényeit a fizetéséhez, az egy idő után mindig többet akar.

Mi a férjemmel és két gyerekkel havi 700-ból élünk meg és fizetjük a lakáshitelt. Ha két tanár házasodik össze, a bevételük ezzel minimum nettó 350-es fizetéssel is havi 700-at jelent. Aki ebből nem tud megélni, az valamit rosszul csinál. NYilván jobban esik a havi 1,5 millió, amiből járhat a gyerek 5 féle tanfolyamra meg lehet 3 évente új autónk, de én inkább szeretem a munkám, a szakmám.

Nyilván ha gépészmérnök vagy és 300-at keresel, válts.

De aki olyan területen dolgozik, ami nem fizet sokat, hiába megy egyik cégtől a másikhoz. Például hivatalban, környezetvédelemben, mezőgazdaságban, gyárban dolgozók...és még mondhatnám tovább.

jan. 13. 11:26
 17/23 anonim ***** válasza:

16, diplomával nem a létminimumhoz elegendő összegecskét szeretném keresni. Akkor feleslegesen tanultam 6 évet az egyetemen. Akkor elmehettem volna dolgozni egyből érettségi után.

És nem, nem mindenkire vonatkozik amit írtál… a jelenlegi fizummal és munkakörülményekkel teljesen meg vagyok elégedve.

Örülök, ha nektek a pároddal megfelelő az az életszínvonal amit havi 500k-ból finanszíroztok.

Attól másnak még lehetnek más igényei, főleg ha meg vannak a lehetőségei. Nyilván ha nem lenne lehetőségem jobbra, akkor én is biztos megélnék 250-ből :D

jan. 14. 14:53
 18/23 anonim ***** válasza:
50%

"diplomával nem a létminimumhoz elegendő összegecskét szeretném keresni."

Én azért szereztem diplomát, hogy azzal foglalkozhassak, amit szeretek. Ehhez az érettségi vagy egy villamosmérnöki diploma nem segített volna hozzá.

Lehet, hogy egy Aldis dolgozó ugyanannyit keres mint én, vagy egy tanár, de én nem akarok sem aldis dolgozó, sem informatikus lenni.

Tudom baromi nehéz megérteni, hogy lehet megélni havi 700-ból 4 embernek, de higyjétek el, hogy nem szakadt ruhákban járnak a gyerekeim. Sőt, fizetjük nekik a nyelvsulit is külön pluszban. Egyik gyerekem tánciskolába is jár. Igaz, csak egy 10 éves autónk van, de nem érzem azt, hogy attól, mert ti havi 1 misit kerestek és egy 2 éves autóban ültök, jobb lenne az életetek az enyémnél. Sőt, azt sem hiszem, hogy attól mert valaki Hawaiira jár nyaralni, az én családom meg csak Horvátba, Romániába nekünk fú de baromi sanyarú életünk lenne.

jan. 14. 15:52
 19/23 anonim ***** válasza:
81%

Úgy adjátok elő, mintha mindenkinek kötelező lenne informatikusnak vagy gépésznek menni, esetleg orvosnak. :D Ápoló nélkül amúgy lehet élni, ugye?

Fogalmatok sincsen, hogy mennyi szakma van még ezeken kívül, amiknek haszna van. Nyugodtan tanácsoljátok mindenkinek, hogy ne hivatást válasszon, hanem könnyű életet, de majd ha akkora túlképzés lesz gépészből, hogy szakok maximum fele fog tudni elhelyezkedni, a többi meg mekis lesz gépészeti diplomával, akkor is ugyanezt fogjátok mondani?

Tanár nem kell, vegyész sem kell, környezetvédelmis sem kell, mezőgazdasági szakemberek sem kellenek, művészet sem kell, minek az?

Talán hagyhatnátok, hogy valakik tanárnak is menjenek. Meg ápolónak. Ja mert amúgy ők is 350-et keresnek, akik ellátnak a kórházban titeket ha bajotok van.

Nyugodtan mondhattok egy áment azoknak, akik hivatást választanak fizutól függetlenül, mert különben mind megdögölhetnénk.

jan. 14. 16:04
 20/23 anonim ***** válasza:

18, Azért írsz ilyeneket hogy hawaii-i nyaralás meg egy misi, mert tájékozatlan vagy. Szerintem a nettó 250 (amit tanárként kerestem) és a nettó 1 millió között azért elég sok fokozat van…

Értem mit mondasz, de hagyjuk amúgy, mert Hiába hivatás a tanárság, ha el akarsz költözni otthonról meg a saját lábadra állni és még szeretnél valamennyit félre is tenni, akkor nem tudom hogy hogyan kéne megélni egy embernek 250 000-ből, Úgyhogy gyerekeket meg saját ingatlant vesz majd idővel. Ha tényleg ennyit kerestek akkor vagy lesz 50 év amire kifizetitek a hitelt, vagy kaptatok házat valakitől, vagy albérletbe szültetek.

Így is lehet csinálni, persze, de ezek mind más élethelyzetek. Most arról vitatkozni hogy hivatás vs. nem hivatás, teljesen felesleges, mert az ember a kemény munkájáért igenis szeretni hogy meg fizessék, és nem a létminimumon szeretne élni. Az emberek pénzért dolgoznak, így működik a világ.

Ha a kérdező tanár szeretne lenni akkor szerényen meg tud majd élni de ne legyenek túl nagy álmai.

jan. 14. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!