Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mitől,miktől függ, hogy egy...

Mitől,miktől függ, hogy egy gyerek elég okos lesz-e ahhoz, hogy diplomázzon? Min múlik, hogy egy gyerek okos lesz?

Figyelt kérdés

Az egyetem elvégzéséhez kevés az, hogy szorgalmas és beseggeli.

De szegényebb közegből rosszabb családi környezetből jövők is szereznek diplomát nem csak a jobb módú családok gyermekei. Nyilván számít a háttér és a környezet is, de önmagában kevés. Ahogy a szorgalom is. Hiába akarja valaki elvégezni az egyetemen nem mindenki képes arra, hogy nagy mennyiségű infót tanuljon meg határidőre aztán még emlékezzen is rá.

Min múlik, hogy képes erre valaki vagy sem?

Min múlik, hogy egy gyerek okos lesz vagy sem?

Nevelés, iskola, adottság,öröklött képességek és azok fejlesztése?

#IQ #gyereknevelés,családi háttér,szociális környezet #oktatás,képzés,iskola,egyetem #okos, buta, szorgalom #, város,vidék
2023. dec. 19. 09:42
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most inkább kevesebbnek érzem magam.

jan. 19. 15:18
 22/28 anonim ***** válasza:
Konkrétan mitől éreznéd kevesebbnek magad?! Vannak nagyon nehéz szakok, vannak közepesen nehezek. A fogalmazásod alapján simán elvégzel egy közepesen nehezet is (gazdasági szakokat például). Nem kell parázni, ügyesen végigtolod. Ha például gazdasági szakra mész, akkor rögtön az elején keresel egy matek és statisztika magántanárt, aki felkészít ezekre a vizsgákra. A többit hazafele megtanulod a Volán-buszon. Olyan gyenge a magyar oktatás, hogy a hallgatók 80%-a a könyvet se veszi meg, csak a tanár által kiosztott PPT-ket tanulja meg.
febr. 17. 18:34
 23/28 anonim ***** válasza:
* És vannak könnyűek, például óvodapedagógus, HR, turizmus-vendéglátás stb. Ezeket még a hülye is elvégzi.
febr. 17. 18:35
 24/28 A kérdező kommentje:

Nézd én elég buta vagyok ám! A fogalmazás semmit nem jelent.

Az meg nem fér a fejemben, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az egyetem bármelyik képzése is könnyű lenne. Az egyetem az nehéz! Arról nem is beszélve, hogy rég kiöregedtem belőle. Egyszerűen csak érdekel, hogy miért van hogy valaki elég okos az elvégzéséhez más meg buta. Hiába próbálkozik.

Nem tanult meg tanulni? (Azt egyébként hogy kell?) Rossz a memóriája, nem gondolkodik logikusan?

márc. 5. 23:34
 25/28 anonim ***** válasza:

"Azt egyébként hogy kell?"

Ahol olvasod azt, hogy nem tanult meg tanulni, a következő mondatban fel van sorolva pár fogás. :D

márc. 6. 08:02
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező túlmisztifikálod a diploma értékét. Akadj le erről a vonalról. Nem vagy buta és nem jobbak nálad a diplomások. Ha van valami kétkezi manuális szakmád, amivel remek munkát tudsz végezni, az ugyanolyan becsülendő, tiszteletre méltó, mintha PhD MBA lennél és 7 diplomával lennél mesterséges intelligencia fejlesztő a világ egyik top brandjénél. És ezt már csak azért is merem így leírni, mert ez utóbbi én vagyok, és én nem érzem magamat jobbnak vagy kiválóbbnak annál, aki legyen csak takarító, de tisztességesen és lelkiismeretesen elvégzi a munkáját.
márc. 6. 08:08
 27/28 anonim ***** válasza:
#26 ez magában csak egy füzi szöveg. A kérdezőt meg nem a papír maga érdekli, hanem hogy a képesség mitől függ. Úgy látszik, hiába soroltál fel mindent, amit féldisznóért meg lehet venni, te még az értelmezve olvasás előtt állsz.
márc. 6. 08:24
 28/28 anonim ***** válasza:

27. Mit jelent az, hogy “füzi szöveg”?

PhD MBA-t nem tudsz féldisznóért venni, max. NER-es “egyetemeken” haveri alapon.

márc. 6. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!