Okj villanyszerelő?
2szakmát ingyen támogat az állam nekem eddig van egy és ez a villanyszerelői lenne a 2dik
Mindenütt utánanéztem és kivolt irva hogy 590ezer forint a képzés díja.
Ilyenkor felkell hívnom őket hogy nekem ingyenes lesz mert ugye 1szakmám van vagy mi a teendő ebben az esetben?
Ha iskolarendszerű képzésben végzed, akkor ingyenesen szerezhető 2 szakma, bármilyen más képzés fizetős.
Szerintem nem érdemes ezekkel a 3-6 hónapos gyorstalpalókkal szórakozni...ennyi idő alatt kb az tanul meg egy szakmát aki előtte is már benne dolgozott.
Iratkozz be egy rendes 2-3 éves suliba akár estin, ott sokkal több ismeretet elsajátíthatsz.
Azért egy felnőttnek nem tudom miért ajánljátok az iskolarendszerű képzést. 2-3 évet senki nem fog eltökölni egy szakmáért 30-40-50 évesen, nem életszerű.
Más hogy 14 évesen odakerülsz a szakmunkásképzőbe a sok cickány közé, és tanköteles vagy még 2 évig, így elvégzed a 2-3 éves iskolát, ahol ugyan úgy tanulod a tölteléktárgyakat mellé, + ha nem vagy te is tróger, akkor pokol lesz az életed a sok fogyatékostól.
OKJ-re viszont általában "motiváltabb", ténylegesen tanulni akaró emberek mennek, akik kemény pénzeket fizetnek érte.
Nyilván nem lehet megtanulni 1 év alatt semmi mester szinten, de a 2 éves képzéstől se leszel egyből a Jani..
Felnőttképzésben is van iskolarendszerű oktatás, esti tagozaton heti 2-3 alkalom, általában délutánonként, hogy munka mellett is be tudjanak járni. Lehet igényelni diákigazolványt ami utazási kedvezményre jogosít. Sokkal színvonalasabb képzés mint valami 3 hónapos gyorstalpaló, ráadásul ingyenes.
"senki nem fog eltökölni egy szakmáért 30-40-50 évesen, nem életszerű"
38 évesen kezdtem a Bsc-t (mérnöki) és nem én voltam a legidősebb, volt 54 éves évfolyamtársam. Aki tanulni akar, az megoldja, aki nem, az úgyis csak a kifogást keresi majd.
Ezek a képzések reálisan azoknak valók, akik már dolgoztak a szakmában, vagy benne dolgoznak, és kell róla papír.
Egyetértek abban, hogy nem mész vele "sokra", de soha nem törsz ki a segédmunkás létből, ha nincs róla papírod, akár értesz hozzá, akár nem.
Külföldön meg pláne nem érdekel senkit majd, hogy te szakmunkásban vagy okj-n tanultad ki a szakmát, ha értesz hozzá megfelelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!